Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Μια ιστορία αγάπης
Από την παρουσίαση της αλβανικής μετάφρασης του μυθιστορήματος του Βασίλη Βασιλικού "Μια ιστορία αγάπης"

Τίρανα – Μια ιστορία αγάπης

Η αλβανική μετάφραση του μυθιστορήματος «Μια ιστορία αγάπης» του έλληνα συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού παρουσιάστηκε στις 29 Μαΐου 2019 στο εναλλακτικό βιβλιοπωλείο FriendsBook House, στα Τίρανα, από τον εκδοτικό οίκο DITURIA με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία.

Εκ μέρους της ελληνικής πρεσβείας χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρώτος Γραμματέας, Κωνσταντίνος Καραμουσαλής, ο οποίος, αφού επαίνεσε την έκδοση, τόνισε ότι η γνωριμία με την κουλτούρα γειτονικών χωρών βοηθά στην ενίσχυση των πολιτιστικών δεσμών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος των εκδόσεων DITURIA Petrit Ymeri επεσήμανε τη σημασία των λογοτεχνικών μεταφράσεων για την αλληλοκατανόηση και προσέγγιση των λαών και υπό αυτό το πρίσμα ανέδειξε την πολιτική του εκδοτικού οίκου DITURIA να επιλέγει έργα συγγραφέων που προέρχονται από γειτονικά κράτη, εν προκειμένω την Ελλάδα. Μάλιστα, ο κ.Ymeri ανακοίνωσε ότι επίκειται η έκδοση στα αλβανικά της συλλογής ποιημάτων του Γιάννη Ρίτσου με τίτλο «Τα ερωτικά», ενώ ευχαρίστησε την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία για την υποστήριξή της.

Την παρουσίαση του μυθιστορήματος «Μια ιστορία αγάπης» παρακολούθησαν εκπρόσωποι του εκδοτικού χώρου, προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, καθηγητές, μεταφραστές, φοιτητές του Τμήματος Γλώσσας και Λογοτεχνίας του Πανεπιστημίου Τιράνων και στελέχη της ελληνικής πρεσβείας και του ΓΤΕ Τιράνων.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων υποστήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τα αλβανικά ΜΜΕ. Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν, μεταξύ άλλων, οι τηλεοπτικοί σταθμοί ABC News και News 24 και η εφημερίδα Albanian Daily News.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr