Τετάρτη, 19/06/2019

Πρόσφατες εκδόσεις

75 entretiens en temps de crise

Τον Ιούλιο του 2012, η γαλλόφωνη έκδοση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας GrèceHebdo ξεκινά να δημοσιεύει συνεντεύξεις με προσωπικότητες από όλα τα πεδία της κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής ζωής για να μιλήσει για την Ελλάδα πολύπλευρα συνδυάζοντας  διαφορετικές οπτικές, με δεδομένο ότι η χώρα  δεν εξαντλείται  στη δύσκολη, εναγώνια επικαιρότητα και το δημόσιο διάλογο που αυτή προκαλεί, αλλά διαπερνά το ευρωπαϊκό -αλλά και το παγκόσμιο- φαντασιακό με το ιστορικό και πολιτισμικό της στίγμα.

Το εγχείρημά μας περιλαμβάνει συζητήσεις με πολιτικούς, συγγραφείς, φιλοσόφους, κινηματογραφιστές, ηθοποιούς, ποιητές, διπλωμάτες, πρόσφυγες, ιστορικούς, κοινωνιολόγους, εκδότες κλπ. Μιλάμε για την Ελλάδα στα γαλλικά και παρακολουθούμε τις απόψεις των γαλλόφωνων κάθε προέλευσης  για τη χώρα μας, αλλά και τις απόψεις των ίδιων των Ελλήνων για τις διαφορετικές όψεις της εθνικής εικόνας.

Το τελικό αποτέλεσμα περιλαμβάνει 75 συνομιλίες (2012-2016) που συμβάλλουν στη συζήτηση και κατανόηση της επικαιρότητας αλλά και στην ανάδειξη της πολυμορφίας και του πλούτου της ελληνικής ταυτότητας  μέσα στην ιστορία. Σκιαγραφείται μια Ελλάδα πολυπρόσωπη, συχνά άγνωστη, απροσδόκητη, αυθεντική, σαγηνευτική, μακριά από τουριστικά κλισέ και κορεσμένα σύμβολα. Και η περιπέτεια συνεχίζεται: δείτε τις πιο πρόσφατες συνεντεύξεις του GreceHebdo.gr εδώ Interviews

Βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις εκδόσεις και κατεβάστε τα βιβλία που σας ενδιαφέρουν!

Παλαιότερες εκδόσεις

X