Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου
Γέφυρες μουσικής παράδοσης

Τίρανα – Εορτασμός εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία, σε συνεργασία με το αλβανικό Εθνικό Θέατρο Όπερας και Μπαλέτου, διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, τη συναυλία «Γέφυρες μουσικής παράδοσης». Η συναυλία πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαρτίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού, στα Τίρανα.

Οι αλβανίδες σοπράνο Βικέντα Καμενίτσα και Ρενίσα Λάκα και ο έλληνας τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ερμήνευσαν δεκάδες αγαπημένα τραγούδια ελλήνων και αλβανών συνθετών, συνοδεία της εξαιρετικής Συμφωνικής Ορχήστρας του Εθνικού Θεάτρου Όπερας και Μπαλέτου και του μουσικού Δημήτρη Δάβου, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Edmond Doko.

Το κοινό πλημμύρισε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου και τίμησε τους καλλιτέχνες με ενθουσιώδη χειροκροτήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα εισιτήρια για τη συναυλία εξαντλήθηκαν μέσα στο πρώτο 48ωρο από την έκδοσή τους, όπως τόνισε η διευθύντρια της Όπερας κα Ζάνα Τσέλα. Με τη σειρά της η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή, ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή του ανταπόκριση στην κοινή πολιτιστική σύμπραξη Ελλάδας-Αλβανίας.

Εξίσου θερμή και πολυάνθρωπη ήταν η συμμετοχή στη δεξίωση που παρέθεσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία, ανήμερα της εθνικής επετείου. Παρέστησαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, ο Πρόεδρος της Βουλής Γκραμόζ Ρούτσι, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, ο Πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες, ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Αλβανία, δεκάδες μέλη της πολιτικής, κοινοβουλευτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Αλβανίας, στελέχη της ομογένειας, διπλωμάτες, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, δημοσιογράφοι και πλήθος φίλοι της Ελλάδος.

Η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή, επισήμανε στο χαιρετισμό της ότι η 25η Μαρτίου είναι η πηγή απ’ όπου η Ελλάδα αντλεί τη δύναμη και την αντοχή να συνεχίσει το ταξίδι της στην Ιστορία. Επίσης, συνέχισε η Πρέσβης «η εξωτερική μας πολιτική διαμορφώθηκε από τις αξίες της 25ης Μαρτίου: την ελευθερία, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, την υπεροχή του διεθνούς δικαίου, το σεβασμό των δικαιωμάτων και της κρατικής κυριαρχίας των άλλων χωρών».

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων στήριξε και τις δύο εκδηλώσεις με την επικοινωνιακή του προβολή στα αλβανικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τις εκδηλώσεις κάλυψαν η αλβανική κρατική ραδιοτηλεόραση RTVSH, οι τηλεοπτικοί σταθμοί Vizion Plus, News 24, ABC News, TV Klan και Fax News, οι εφημερίδες Κόχα Γιον, Στάνταρτ, Albania Free Press, SOT, Telegraf, Γκαζέττα Σκιπτάρε και Albanian Daily News, ο ιστότοπος Veritas και οι ομογενειακοί ιστότοποι himara.gr και tachydromos.org.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr