Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Καλλιτεχνικά εργαστήρια για μαθητές
Καλλιτεχνικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού

Τίρανα – Καλλιτεχνικά εργαστήρια για μαθητές

Με πρωτοβουλία του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων και με αφορμή την Ημέρα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, πραγματοποιήθηκαν στις 18 και 19 Απριλίου 2019, στην Αλβανία, καλλιτεχνικά εργαστήρια για μαθητές δημοτικού, με θέμα από την ελληνική μυθολογία.

Μαθητές από το Αρσάκειο Τιράνων, το Σχολείο Κωφών Τιράνων και των σχολείων Aleks Buda και Drita Como του Δήμου Cerrik, της περιφέρειας Ελμπασάν, η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 45 χιλιομέτρων από την αλβανική πρωτεύουσα, συζήτησαν για τη σημασία των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και με την καθοδήγηση του ζωγράφου Kosta Zonga ζωγράφισαν αναπαραστάσεις των άθλων του Ηρακλή.

Οι πίνακες των παιδιών εκτέθηκαν, μεταξύ άλλων, στο περίπτερο της ελληνικής Πρεσβείας, στο Ευρωπαϊκό Χωριό που διοργανώθηκε για την Ημέρα της Ευρώπης, στις 10 Μαΐου 2019, στα Τίρανα.

Επιπλέον, τα έργα των παιδιών από το Σχολείο Κωφών Τιράνων – ελληνικοί αμφορείς και μάσκες αρχαίου θεάτρου – πλαισίωσαν την ημερίδα με θέμα «Εκπαιδευτικές ευκαιρίες για τα κωφά παιδιά στην Αλβανία» που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της «Εβδομάδας της Ευρώπης» στις 7 Μαΐου 2019.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων σχεδίασε, συντόνισε και προέβαλε στα ΜΜΕ της Αλβανίας την πραγματοποίηση των καλλιτεχνικών εργαστηρίων, τα οποία αγκαλιάστηκαν με θέρμη από τους μικρούς μαθητές. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε ο τηλεοπτικός Best Channel.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr