Τρέχων Άρθρο
Βιέννη – Συναυλία κλασσικής μουσικής
Στη φωτογραφία εικονίζονται (από αριστερά προς τα δεξιά) η Δήμητρα Φαραζή, αρμόδια για θέματα πολιτισμού, Ακόλουθος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη, η Ναταλία Στρίκου, μουσικός, ο Αναστάσιος Στρίκος, μουσικός, ο Κωνσταντίνος Προκάκης, Προϊστάμενος του ΓΤΕ Βιέννης, η γνωστή αυστριακή φιλέλλην Ulrike Habsburg-Lothringen και ο Francesco Santoli, τενόρος.

Βιέννη – Συναυλία κλασσικής μουσικής

Υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης πραγματοποιήθηκε στις 12 Νοεμβρίου 2018, στην Galerie «Der Kunstraum» της αυστριακής πρωτεύουσας, συναυλία κλασσικής μουσικής με τίτλο «Belta Crudele» (Άγρια Ομορφιά).

Στη συναυλία, η οποία διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Αυστρο-ελληνικής Εταιρείας (Österreichisch-Griechische Gesellschaft), παρουσιάστηκαν Belcanto άριες των Bellini, Donizetti, Rossini, Spontini και Mascagni, από τους Αναστάσιο Στρίκο (πιάνο), Ναταλία Στρίκου (μαντολίνο) και Francesco Santoli (τενόρο).

Ο Francesco Santoli έχει ασχοληθεί εντατικά με την έρευνα στον τομέα της ιταλικής φωνητικής μουσικής από τον 17ο αιώνα μέχρι σήμερα με έμφαση όχι μόνο στη σχετική βιβλιογραφία, αλλά και στις τεχνικές και στον τρόπο απόδοσης του ιταλικού Belcanto. Η φωνή του διαθέτει την καθαρότητα και τον τραγικό τόνο, την ευελιξία και την ευρύτητα ενός πραγματικού «sfogato» τενόρου. Ο καλλιτέχνης μάγεψε το κοινό της βραδιάς με τις εξαιρετικές φωνητικές δυνατότητές του, ενώ οι Αναστάσιος Στρίκος και Ναταλία Στρίκου υποστήριξαν με επάξιο τρόπο μια μοναδική μουσική μυσταγωγία.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη Κωνσταντίνος Προκάκης, στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους, τόνισε ότι η συγκεκριμένη καλλιτεχνική βραδιά «αποτελεί ταυτόχρονα ένδειξη και συμβολισμό του ευρωπαϊκού πνεύματος, το οποίο μας ενώνει όλους. Η ιταλική όπερα γεννήθηκε ως μία προσπάθεια αναβίωσης του αρχαίου ελληνικού δράματος και υπήρξε ορόσημο για την ανάπτυξη του μεταγενέστερου ευρωπαϊκού μελοδράματος. Η πραγματικότητα αυτή αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο μέσω της παρουσίασης αποσπασμάτων της ιταλικής όπερας από δυο έλληνες και έναν ιταλό καλλιτέχνη με πρωτοβουλία της Αυστρο-ελληνικής Εταιρείας, σε αυστριακό έδαφος, ενώπιον ενός πολυποίκιλου ευρωπαϊκού κοινού».

Η συναυλία υποστηρίχθηκε επικοινωνιακά από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης και αναγγέλθηκε με σχετικό άρθρο στην ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Hephaestus Wien».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr