Τρέχων Άρθρο
Βιέννη – Τα φτερά της Σαμοθράκης
Πρόσκληση στην εκδήλωση-προβολή του αυστριακού ντοκιμαντέρ "Τα φτερά της Σαμοθράκης"

Βιέννη – Τα φτερά της Σαμοθράκης

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης και η Αυστρο-Ελληνική Εταιρεία διοργάνωσαν από κοινού, στις 27 Νοεμβρίου 2018, εκδήλωση στον πολυχώρο Media Quarter Marx 1, κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ αυστριακής παραγωγής «Τα Φτερά της Σαμοθράκης – Μονοπάτια Βιώσιμης Ανάπτυξης» (2018, 56’), σε σκηνοθεσία Armin Faymann.

Στην εκδήλωση παρευρέθη, ως εκπρόσωπος του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΥΨΗΠΤΕ, Χρήστος Σίμος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Σίμος τόνισε ότι το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί ένα έξοχο παράδειγμα για τη δουλειά που μπορεί να γίνει στο πεδίο των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα. Επιπλέον, επισήμανε ότι η εν λόγω ταινία «θίγει την έννοια της βιώσιμης ανάπτυξης, έννοια κρίσιμη για το μέλλον της Ευρώπης, η οποία δυστυχώς είναι υποτιμημένη» και πρόσθεσε ότι «μέσα από την παρουσίαση της έρευνας των επιστημόνων για την κοινωνία και το περιβάλλον της Σαμοθράκης και τη συσχέτιση των δύο εννοιών, οι θεατές παρακολουθούν την ιστορία του νησιού και τα προβλήματα των κατοίκων. Παρακολουθούν, επίσης, το πώς τα προβλήματα οξύνθηκαν τα χρόνια της κρίσης και τρόπους αντιμετώπισης, με επίκεντρο το σεβασμό στο περιβάλλον, τη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς και της τοπικής ταυτότητας».

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης, Κωνσταντίνος Προκάκης, στην εισαγωγική ομιλία του τόνισε ότι η εκδήλωση αυτή είναι, πρώτον, αφιερωμένη στην πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να προωθήσει την ελληνο-αυστριακή συνεργασία στο πεδίο των διεθνών κινηματογραφικών παραγωγών, προσφέροντας σχετικά οικονομικά και θεσμικά κίνητρα. Δεύτερον, είναι αφιερωμένη στην πολύ όμορφη Σαμοθράκη, η οποία συνδυάζει τη γοητεία των ηπειρωτικών τοπίων της ελληνικής ενδοχώρας με τα διάσημα ηλιόλουστα και βαθυγάλαζα σκηνικά του Αιγαίου Πελάγους. Τρίτον, είναι αφιερωμένη στην κοινωνική οικολογία, η οποία συνιστά μια εναλλακτική μέθοδο του τρόπου με τον οποίο οι άνθρωποι θα μπορούσαν ή θα έπρεπε να προσεγγίζουν και να διαχειρίζονται τα κοινωνικά και καθημερινά τους προβλήματα.

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ ακολούθησε συζήτηση μεταξύ του πολυπληθούς κοινού της εκδήλωσης, των συντελεστών του ντοκιμαντέρ και των ερευνητών του προγράμματος του Ινστιτούτου Κοινωνικής Οικολογίας του Πανεπιστημίου Φυσικών Επιστημών της Βιέννης, με αντικείμενο τη βιώσιμη ανάπτυξη της Σαμοθράκης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr