Τρέχων Άρθρο
Χρ. Σίμος Γ.Γ.Ε.Ε. : «Η πατριδοκαπηλία, ιστορικά, οδήγησε πολλές φορές τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και της καταστροφής»

Χρ. Σίμος Γ.Γ.Ε.Ε. : «Η πατριδοκαπηλία, ιστορικά, οδήγησε πολλές φορές τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και της καταστροφής»

Ο Χρήστος Σίμος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, στο εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Κατερίνη, δήλωσε:

«Σήμερα είναι μια κορυφαία ημέρα για τον ελληνισμό. Είναι η μέρα από την οποία ξεκίνησε η διαδικασία η οποία οδήγησε στην ίδρυση του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Είναι μια μέρα αγώνα, είναι μια μέρα εθνικής ανεξαρτησίας, είναι μια μέρα δημοκρατίας. Επίσης ως σημαντική μέρα είναι μια πάρα πολύ καλή ευκαιρία και αφορμή, για όλους τους Έλληνες και Ελληνίδες, να ξαναδιαβάσουν την ιστορία τους, να σκεφτούν σοβαρά, να μελετήσουν τα όσα έγιναν τότε. Να διαβάσουν την ιστορία τους πέρα από τις ευκολίες και τα στερεότυπα της πατριδοκαπηλίας. να δουν τα γεγονότα, να δουν την ιστορία της Ελλάδας. Μια ιστορία άμεσα συνυφασμένη με την ιστορία των Βαλκανίων και με τις εξελίξεις της ευρύτερης Ευρώπης. Να σκεφτούν λοιπόν το παρελθόν με ψυχραιμία και να οραματιστούν ένα μέλλον στο οποίο η Ελλάδα στη νέα συνθήκη, μετά την έξοδο από τα μνημόνια, είναι μια χώρα η οποία μπορεί ξανά να γίνει πρωταγωνιστής.»

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr