Τρέχων Άρθρο
Βιέννη – Εκδήλωση προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών
filming in greece

Βιέννη – Εκδήλωση προσέλκυσης οπτικοακουστικών παραγωγών

Εκδήλωση με θέμα τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση διεθνών οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας οργάνωσε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης, στις 28 Νοεμβρίου 2018, στο ξενοδοχείο Hilton της αυστριακής πρωτεύουσας.

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο νέος Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος, ο οποίος παρουσίασε στους σημαντικότερους κινηματογραφικούς και τηλεοπτικούς παραγωγούς της Αυστρίας τα βασικά σημεία του προγράμματος ενίσχυσης των διεθνών κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Γενικός Γραμματέας στα πλέον ανταγωνιστικά στοιχεία του έναντι αντίστοιχων προγραμμάτων άλλων χωρών, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η εξόχως ελκυστική για τους διεθνείς επενδυτές επιστροφή ποσοστού 35% των δαπανών που γίνονται στην Ελλάδα, η απλοποίηση των διαδικασιών και η διεύρυνση του φάσματος των έργων που μπορούν να συμπεριληφθούν στο σχήμα της επιδότησης (κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, animation, video games κ.λπ.).

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας παρουσίασε την ιστοσελίδα του ΕΚΟΜΕ Α.Ε. και εξήγησε πώς οι διεθνείς κινηματογραφικοί και τηλεοπτικοί παραγωγοί μπορούν να αξιοποιήσουν το πληροφοριακό οπλοστάσιο, το οποίο τους προσφέρει.

[metaslider id=”7754″]

Στην εισαγωγική του ομιλία ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βιέννης Κωνσταντίνος Προκάκης παρουσίασε τα θετικά βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, σε πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, και τόνισε ότι στο πλαίσιο της μεταμνημονιακής ανάπτυξης η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ως προνομιακό πεδίο για την αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας την προσέλκυση διεθνών επενδύσεων στον τομέα των οπτικοακουστικών παραγωγών.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν οι κύριοι μέτοχοι των μεγαλύτερων και πιο σημαντικών εταιρειών της Αυστρίας, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών παραγωγών (WEGA Film, Dor Film, Gebhardt Productions, Film 27, Freibeuterfilm) και ανεξάρτητοι παραγωγοί.

Από την ελληνική πλευρά συμμετείχαν ο Επιτετραμένος της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη Νικόλαος Σαπουντζής, ο Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας Μιχαήλ Βρεττάκης, η Προϊσταμένη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Βιέννη Ελένη Μελιτά και οι σύμβουλοι του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Ελίνα Ροϊνιώτη και Άννα Προκόβα.

Την εκδήλωση κάλυψαν ειδησεογραφικά το ΑΠΕ/ΜΠΕ, η εφημερίδα Griechenland Zeitung, το αυστριακό περιοδικό διπλωματίας και πολιτικής SOCIETY και η ομογενειακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα και το αντίστοιχο διαδικτυακό ραδιόφωνο Hephaestus Wien.

 

Εκδήλωση υπέρ των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών

Στιγμιότυπο από τη συναυλία υπέρ των θυμάτων των δασικών πυρκαγιών

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Βιέννη, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας παρευρέθη, στις 26 Νοεμβρίου 2018, σε εκδήλωση που οργάνωσε η αυστριακή μη κυβερνητική οργάνωση Griechische Welle Wien υπέρ των θυμάτων των πυρκαγιών του περασμένου καλοκαιριού στο Μάτι Αττικής και ειδικότερα υπέρ της ενίσχυσης του Λύρειου Ορφανοτροφείου στο Νέο Βουτζά Αττικής, το οποίο υπέστη μεγάλες καταστροφές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βιέννη. Ο Προϊστάμενος του ΓΤΕ Βιέννης Κωνσταντίνος Προκάκης και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Χρήστος Σίμος απηύθυναν κατά την έναρξη της εκδήλωσης χαιρετισμούς, με τους οποίους ευχαρίστησαν την οργάνωση για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και τόνισαν τη σημασία των αξιών του ανθρωπισμού και της αλληλεγγύης.

Στην εκδήλωση παρευρέθη και η ελληνίδα Αντιδήμαρχος της Βιέννης Μαρία Βασιλάκου, καθώς και πολυάριθμοι έλληνες και αυστριακοί πολίτες. Το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς συγκεντρώθηκαν εισφορές υπέρ του Λύρειου Ορφανοτροφείου.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr