Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Παρουσίαση βιβλίου
Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ντιάνα Τσούλη, η διευθύντρια του εκδοτικού οίκου «ΤΟΕΝΑ» Ειρήνη Τότσι, ο συγγραφέας Αιμίλιος Σολωμού, ο μεταφραστής Χρήστος Πούλας και ο Διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Ντοριάν Κότσι.

Τίρανα – Παρουσίαση βιβλίου

Στις 5 Οκτωβρίου 2018, σε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα «Unesco» του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου στα Τίρανα, παρουσιάστηκε η αλβανική μετάφραση του μυθιστορήματος «Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση» του ελληνοκύπριου συγγραφέα Αιμίλιου Σολωμού. Η εκδήλωση υποστηρίχθηκε, μεταξύ άλλων, και από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων.

Ο συγγραφέας, ο οποίος μίλησε ο ίδιος για το βιβλίο του στη διάρκεια της εκδήλωσης, τοποθετεί την αφήγησή του στην περίοδο της πρόσφατης πολύπλευρης κρίσης που βίωσε η Ελλάδα, κάνοντας παράλληλα αναδρομές στην ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα του 19ου αιώνα.

Την αλβανική μετάφραση παρουσίασαν η διευθύντρια του εκδοτικού οίκου «ΤΟΕΝΑ» Ειρήνη Τότσι, ο διευθυντής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Ντοριάν Κότσι, η συγγραφέας και δημοσιογράφος Ντιάνα Τσούλη και ο έλληνας μεταφραστής Χρήστος Πούλας.

Στην παρουσίαση παρευρέθησαν η Πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία Ελένη Σουρανή, η ΥΦΥΠΕΞ της Αλβανίας Άρτεμις Δράλιου, η Περιφερειάρχης Τιράνων Σουζάνα Γιαχολάρι, ο πρώην Πρόεδρος της αλβανικής Βουλής Ναμίκ Ντόκλε, ο συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας Μπέχαρ Γκιόκα, ο συγγραφέας Ζιγιά Τσέλα καθώς και πολυάριθμοι βιβλιολάτρες, μεταξύ των οποίων και τελειόφοιτοι μαθητές Λυκείου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων μερίμνησε και για την επικοινωνιακή προβολή τόσο της εκδήλωσης όσο και της έκδοσης του βιβλίου στα αλβανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η αλβανική κρατική τηλεόραση Rtvsh, oι τηλεοπτικοί σταθμοί Ora News, Abc News, Fax News, News 24, Vizion Plus, Top Channel και UTV News, το Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων και οι εφημερίδες Γκαζέττα Σκιπτάρε, Στάνταρτ και MAPO προέβαλαν εκτενώς την έκδοση.

Επιπλέον, η μεγαλύτερη εφημερίδα της Αλβανίας, η Πανοράμα, φιλοξένησε στις 19 Οκτωβρίου εκτενές αφιέρωμα στον ελληνοκύπριο συγγραφέα και την παρουσίαση του βιβλίου του στα Τίρανα.

Ο Αιμίλιος Σολωμού παραχώρησε, τέλος, συνεντεύξεις στην κρατική τηλεόραση Rtvsh, στην εκπομπή «Kronikë e Pambaruar» της συγγραφέως και δημοσιογράφου Ντιάνα Τσούλη στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Ora News, και στο Αλβανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το βιβλίο «Το μίσος είναι η μισή εκδίκηση» έχει εκδοθεί και στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2015, από τις εκδόσεις «Ψυχογιός».

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr