Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Ένας αιώνας ελληνικής μουσικής
Η μέτζο σοπράνο Ελένη Μαραγκού και η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη ερμήνευσαν ελληνικά τραγούδια στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ "Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων" στα Τίρανα.

Τίρανα – Ένας αιώνας ελληνικής μουσικής

Με τη συναυλία «Ένας αιώνας ελληνικής μουσικής» ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου 2018 το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων», στο Πολιτιστικό Κέντρο του Καθεδρικού Ναού της Αναστάσεως του Χριστού, στα Τίρανα.

Η μέτζο σοπράνο Ελένη Μαραγκού και η πιανίστα Αγάπη Τριανταφυλλίδη ερμήνευσαν αγαπημένα παλιά και νεότερα ελληνικά τραγούδια, σε δύο εξαιρετικά κονσέρτα που διοργάνωσαν ο πολιτιστικός σύλλογος «Αργυρώ» και η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Αλβανία, στην Αυλώνα, στις 5 Οκτωβρίου, και στα Τίρανα, την επομένη. Το καλύτερο ρεπερτόριο της κλασσικής ελληνικής μουσικής ακούστηκε μελωδικά από τη φωνή της Ελένης Μαραγκού και τη μουσική της Αγάπης Τριανταφυλλίδη που τη συνόδευε στο πιάνο.

Η Πρέσβυς της Ελλάδος στην Αλβανία Ελένη Σουρανή, στο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε το αλβανικό κοινό για το μεγάλο και συνεχές ενδιαφέρον που δείχνει για την ελληνική μουσική.

Η Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου «Αργυρώ», Ίλντα Μάρα, τόνισε ότι «η ελληνική μουσική ήταν συνοδοιπόρος μας για μακρύ χρονικό διάστημα» ενώ για την εκδήλωση είπε χαρακτηριστικά ότι «υπηρετεί τον πολιτισμό των δύο χωρών».

Το Διεθνές Φεστιβάλ «Μουσικές συναντήσεις δύο κόσμων» αποτελεί πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αργυρώ», μοναδική στην Αλβανία, με στόχο τη διασύνδεση της παράδοσης με την κλασσική μουσική και την προβολή εθνικών αξιών παράλληλα με τις αξίες άλλων εθνών. Αναδεικνύοντας, επιπλέον, τις ιδιαίτερες πολιτιστικές ταυτότητες, συμβάλλει, επί 12 χρόνια, στη δημιουργία γεφυρών πολιτισμού μεταξύ λαών και στην προώθηση του πολιτιστικού διαλόγου.

Το φετινό Φεστιβάλ διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με στόχο τη προβολή της ευρωπαϊκής κληρονομιάς, την αφύπνιση των αλβανικών και ευρωπαϊκών αξιών και την ενδυνάμωση του αισθήματος συμμετοχής σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων υποστήριξε τις εκδηλώσεις με την επικοινωνιακή τους προβολή στα αλβανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η συναυλία καλύφθηκε και προβλήθηκε από την κρατική τηλεόραση TVSH και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Fax News και Abc News, ενώ σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν οι εφημερίδες Albanian Daily News, Κόχα Γιον, MAPO και SOT, οι ενημερωτικές ιστοσελίδες των εφημερίδων TEMA και Σέκουλι και η ομογενειακή ηλεκτρονική έκδοση himara.gr.

[metaslider id=”7315″]

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr