Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Αγώνας ημιμαραθώνιου δρόμου
Σε ειδική τελετή απονεμήθηκε χρυσός κότινος στον Δήμο Τιράνων, όπου τα τελευταία τρία χρόνια διοργανώνεται Μαραθώνιος. Στη φωτογραφία εικονίζονται η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Τιράνων Ελένη-Ιουλία Δάμε,, ο Δήμαρχος Τιράνων, Εριόν Βελίαι, η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία Ελένη Σουρανή, ο εκπρόσωπος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πόλεων για την Ειρήνη Σπύρος Ζαγάρης και ο Σύμβουλος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Αλβανία Γρηγόρης Δελαβέκουρας.

Τίρανα – Αγώνας ημιμαραθώνιου δρόμου

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων, διεξήχθη για τρίτη χρονιά στα Τίρανα, στις 7 Οκτωβρίου 2018, αγώνας ημιμαραθώνιου δρόμου. Οι καθορισμένες από τον Δήμο Τιράνων διαδρομές ήταν δύο, 21 και 10 χιλιομέτρων, ενώ πραγματοποιήθηκε και ο ειδικός αγώνας «We too», για Άτομα με Αναπηρία.

Στις 5 Οκτωβρίου, σε ειδική τελετή και συνέντευξη Τύπου, στην Αίθουσα Ανοιχτού Διαλόγου του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Σπύρος Ζαγάρης, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πόλεων για την Ειρήνη, παρουσία και της Πρέσβεως της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένης Σουρανή, παρέδωσε στον Δήμαρχο Τιράνων Εριόν Βελίαι δώδεκα κότινους, πλεγμένους από κλαδιά ελαιόδεντρων που έχουν τις ρίζες τους στον Τύμβο του Μαραθώνα.

Οι κότινοι, παγκόσμιο σύμβολο ειρήνης και ελευθερίας, χρησιμοποιήθηκαν για τη στέψη των νικητών των αγώνων της 7ης Οκτωβρίου.

Επιπλέον, ο κ. Ζαγάρης προσέφερε συμβολικά χρυσό κότινο στον Δήμο Τιράνων, ο οποίος τα τελευταία τρία χρόνια συμπεριλαμβάνεται στις πόλεις που διοργανώνουν Μαραθωνίους, διαδίδοντας το πανανθρώπινο ιδανικό της ειρήνης και την αξία του ευ αγωνίζεσθαι.

Η Πρέσβης της Ελλάδας στην Αλβανία, Ελένη Σουρανή, τόνισε στον χαιρετισμό της ότι η νίκη των Ελλήνων στη μάχη του Μαραθώνα έχει καταγραφεί στον ευρωπαϊκό πολιτισμό ως σύμβολο της αιώνιας σύγκρουσης του ανθρωπισμού και της ελευθερίας κατά της τυραννίας.

Ο Δήμαρχος Τιράνων Εριόν Βελίαι ευχαρίστησε θερμά για την προσφορά και τη συνεργασία της ελληνικής Πρεσβείας, όχι μόνο στη διοργάνωση του Μαραθωνίου, αλλά σε πολλαπλούς κοινωνικούς και πολιτιστικούς τομείς της πόλης.

[metaslider id=”7402″]

Την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου, στην απονομή των μεταλλείων και στη στέψη των νικητών, συμμετείχαν εκ μέρους της Ελλάδας ο Γρηγόρης Δελαβέκουρας, Σύμβουλος της Πρεσβείας της Ελλάδας, και ο Σπύρος Ζαγάρης.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας (ΓΤΕ) Τιράνων υποστήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή της προβολή στα αλβανικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των δημοσιογράφων το ΓΤΕ Τιράνων συνέταξε φάκελο, στην ελληνική και αλβανική γλώσσα, όπου συμπεριέλαβε υλικό σχετικά με τη σημασία της μάχης του Μαραθώνα και της νίκης των Ελλήνων, την προέλευση του Μαραθωνίου και τη γέννησή του στη σύγχρονη εποχή και την τελετή στέψης των ολυμπιονικών με κότινο στην Αρχαία Ελλάδα.

Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί Abc News, UTV News, Fax News, News 24, Klan TV, Digitalb, Report TV και Top Channel, οι εφημερίδες Τέλεγκραφ, Γκαζέττα Σκιπτάρε, Πανοράμα, Κόχα Γιον, MAPO, Shqiptarja.com και Albanian Daily News, οι ενημερωτικοί ιστότοποι veritas.com.al και tiranapost.al καθώς και η σελίδα του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel και η ομογενειακή ηλεκτρονική έκδοση himara.gr.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr