Τρέχων Άρθρο
Σόφια – Η Ελλάδα στο 23ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου
Sofia Film Fest

Σόφια – Η Ελλάδα στο 23ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με το βραβείο καλύτερης βαλκανικής ταινίας τιμήθηκε η ελληνική ταινία «Η δουλειά της» του Νίκου Λαμπότ, η οποία μαζί με την ταινία «The Waiter» του Στηβ Κρικρή εκπροσώπησαν την Ελλάδα στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σόφια (Sofia Film Fest).

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σόφιας, που πραγματοποιήθηκε τον Μάρτιο, είναι το πιο σημαντικό κινηματογραφικό γεγονός στη Βουλγαρία και διοργανώνεται από το 1997.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Σόφιας υποστήριξε τις δύο ελληνικές ταινίες, διοργανώνοντας εκδήλωση, στις 13 Μαρτίου 2019, στον κινηματογράφο Dom na Kinoto, για την προβολή της ελληνικής συμμετοχής στο Φεστιβάλ.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ, στελέχη του Sofia Film Fest, εκπρόσωποι εταιρειών παραγωγής και στελέχη της ελληνικής πρεσβείας. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό στη βουλγαρική γλώσσα σχετικά με τα ελληνικά χρηματοδοτικά εργαλεία για την προώθηση των οπτικοακουστικών παραγωγών στην Ελλάδα.

Η εκδήλωση του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Σόφιας πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Βουλγαρία και με την ευγενική χορηγία του Συμβουλίου Ελληνικών Επιχειρήσεων Βουλγαρίας.

Η ελληνική συμμετοχή στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στη Σόφια αναδείχθηκε από τη βουλγαρική δημόσια ραδιοφωνία (BNR) στην ελληνική ιστοσελίδα της, ενώ η BNR μετέδωσε και σύντομες συνεντεύξεις του Νίκου Λαμπότ και του Στηβ Κρικρή.

Επιπλέον, η εφημερίδα Sega αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ της στο βραβείο που έλαβε η ταινία «Η δουλειά της» του Νίκου Λαμπότ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr