Τρέχων Άρθρο
Σόφια – Γέφυρες πολιτισμού Ελλάδας-Βουλγαρίας
Άποψη της έκθεσης στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας.

Σόφια – Γέφυρες πολιτισμού Ελλάδας-Βουλγαρίας

Σε θερμή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Σόφιας, τα εγκαίνια της έκθεσης «Ελλάδα-Βουλγαρία: Γέφυρες Πολιτισμού για την πρόοδο και τη βιωσιμότητα». Η έκθεση, που θα διαρκέσει έως τις 28 Οκτωβρίου 2018, οργανώνεται από τη Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού (ΥΠΠΟΑ), το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Σόφια, ενώ από βουλγαρικής πλευράς συμμετέχει στη διοργάνωση το Εθνικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο-Μουσείο της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας.

Μέσα από έντεκα αφίσες η έκθεση αποτυπώνει εκφάνσεις της επιστημονικής συνεργασίας που υλοποιείται τις τελευταίες δεκαετίες μεταξύ των δύο κρατών και αφορά, κυρίως, την αρχαιολογική ανασκαφική και ερευνητική δραστηριότητα και, επιπλέον, τη συντήρηση και προβολή του αρχαιολογικού πλούτου και των μνημείων της μεθορίου. Ταυτόχρονα, διαγράφει ένα πολλά υποσχόμενο συνεργατικό μέλλον.

Η έκθεση περιλαμβάνει πέντε ενότητες: Προϊστορικοί Χρόνοι, Αρχαίοι Χρόνοι, Μετρό Θεσσαλονίκης, Μεσαιωνικοί Χρόνοι-Βυζάντιο και Σύγχρονη Εποχή.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν η Υφυπουργός Πολιτισμού της Βουλγαρίας, Αμέλια Γκέσεβα, ο αντιδήμαρχος Σόφιας, Δρ. Τοντόρ Τσομπάνοφ και ο αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, Δρ. Βασίλ Νικόλοφ.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δρ. Χρήστο Ποπόφ, αναπληρωτής διευθυντής του Εθνικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου-Μουσείου της Ακαδημίας Επιστημών της Βουλγαρίας, ο πρέσβης της Ελλάδας στη Βουλγαρία, κ. Γρηγόριος Βασιλοκωνσταντάκης, και η Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟΑ, κα Πολυξένη Αδάμ-Βελένη.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Σόφιας συνέπραξε, από κοινού με τους οικοδεσπότες, για την ομαλή διεξαγωγή της βραδιάς των εγκαινίων ενώ στήριξε και επικοινωνιακά την εκδήλωση με την προβολή της στα βουλγαρικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν το Βουλγαρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, η δημόσια βουλγαρική ραδιοφωνία BNR, το πρακτορείο Focus και η εφημερίδα Μόνιτορ, ενώ την εκδήλωση προέβαλε και το ελληνικό site real.gr αξιοποιώντας ως πηγή την ανταπόκριση του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr