Τρέχων Άρθρο
Παρίσι – Έκθεση φωτογραφίας για τους πρόσφυγες
Εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης "Vivre l’exil en Grèce".

Παρίσι – Έκθεση φωτογραφίας για τους πρόσφυγες

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 2 Απριλίου 2019 τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Ulysse Guttman-Faure, με θέμα «Ζώντας την εξορία στην Ελλάδα» («Vivre lexil en Grèce»), στο Ελληνικό Σπίτι, στο Παρίσι.

Η έκθεση διοργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων.

O Ulysse Guttman-Faure, φοιτητής Νομικής, πραγματοποίησε σε ηλικία 17 ετών ένα φωτογραφικό ρεπορτάζ στα κέντρα υποδοχής προσφύγων στη Χίο και τη Λέσβο, στο πλαίσιο ενός ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Fabien Perrier, ανταποκριτή γαλλικών ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Με τις φωτογραφίες του θέλησε να δείξει τις δραστηριότητες, το περιβάλλον διαβίωσης, την καθημερινότητα αυτών των ανθρώπων και κυρίως των παιδιών, με μια ματιά που δεν προβάλλει την ταλαιπωρία και τη δυστυχία αλλά, αντίθετα, τη χαρά της ζωής, την αισιοδοξία και την ανθρωπιά.

Στα εγκαίνια της έκθεσης απηύθυναν χαιρετισμό η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων Κωσταντίνα Πανέτη και η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδου. Το έργο του καλλιτέχνη παρουσίασε η αρμόδια για πολιτιστικά θέματα της Ελληνικής Κοινότητας Μarie Roblin. O Philippe Regnier, Πρόεδρος της Association Solidarité, διάβασε επιστολή του δημοσιογράφου Fabien Perrier, ο οποίος δεν ήταν παρών για επαγγελματικούς λόγους.

Στη βραδιά παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Ecole des Hautes Etudes, Jean Michel Verdier, μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας και πολλοί Γάλλοι και Έλληνες που αγαπούν τη φωτογραφία.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό της γαλλικής πρωτεύουσας έως και τις 13 Απριλίου 2019.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr