Τρέχων Άρθρο
Παρίσι – Παρουσίαση βιβλίου για τους Εβραίους της Ελλάδας
Στην κατάμεστη αίθουσα του Ελληνικού Σπιτιού στο Παρίσι, το κοινό παρακολουθεί με ενδιαφέρον την παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Καράμπαμπα "Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας".

Παρίσι – Παρουσίαση βιβλίου για τους Εβραίους της Ελλάδας

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων, σε συνεργασία με την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων, διοργάνωσε στις 28 Μαρτίου 2019, στο Ελληνικό Σπίτι στο Παρίσι, την παρουσίαση του βιβλίου του Αναστασίου Καράμπαμπα «Sur les traces des Juifs de Grèce» («Στα ίχνη των Εβραίων της Ελλάδας»), που αναφέρεται στο ιστορικό της παρουσίας των Εβραίων στον ελλαδικό χώρο μέχρι τις μέρες μας. Την παρουσίαση του βιβλίου, στην κατάμεστη αίθουσα, πραγματοποίησε ο ίδιος ο συγγραφέας, καθηγητής της Ιστορίας και Γεωγραφίας, με πολύ παραστατικό και ιστορικά τεκμηριωμένο τρόπο, και το κοινό παρακολούθησε με εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Στο χαιρετισμό που απηύθυνε, η Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Παρισίων και Περιχώρων Σέτα Θεοδωρίδου τόνισε την άριστη συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων και αναφέρθηκε στις συνέργειες που με επιτυχία έχουν πραγματοποιηθεί ως τώρα, εντάσσοντας στο πλαίσιο αυτό και τη συγκεκριμένη παρουσίαση.

Η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Παρισίων Κωνσταντίνα Πανέτη ευχαρίστησε την Ελληνική Κοινότητα Παρισίων και Περιχώρων και το συγγραφέα για τη συνεργασία και διάβασε μήνυμα της Πρέσβεως της Ελλάδας στη Γαλλία Αγλαΐας Μπαλτά, η οποία για υπηρεσιακούς λόγους δεν κατέστη δυνατόν να παρευρεθεί. Στο μήνυμά της ανέφερε:

«Θα ήθελα πολύ να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. Και ο λόγος είναι γατί ήθελα να τιμήσουμε όλοι μαζί τον Αναστάσιο Καράμπαμπα. Ένα νέο άνθρωπο που μεγάλωσε σε ένα ασφαλές και σύγχρονο περιβάλλον το οποίο όμως δεν του επέτρεψε τον εφησυχασμό. Ασχολήθηκε και ασχολείται με ένα θέμα το οποίο χρήζει της μέγιστης προσοχής μας. Το Ολοκαύτωμα.

Οι μάρτυρες που έζησαν τη φρικαλεότητα της ανθρώπινης φύσης μάς εγκαταλείπουν σιγά-σιγά. Το βλέμμα τους, που έζησε τη φρίκη αλλά δεν έχασε διόλου την αγνότητα και την αγάπη, σβήνει. Αλλά δεν ξεχνιέται, όταν τη σκυτάλη παίρνουν άνθρωποι σαν τον Αναστάσιο.

Τον ευχαριστώ και τον διαβεβαιώνω ότι όλοι εμείς είμαστε στο πλάι εκείνων, όπως ο ίδιος, που θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για να μην επέλθει η λήθη».

Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκαν ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Γαλλία Δημήτρης Ψιάχας, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου Iάκωβος Γκιρακοσιάν, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Κοινότητας στη Γαλλία Ευαγόρας Μαυρομάτης, πολλοί Έλληνες και Γάλλοι, μέλη των εβραϊκών οργανώσεων στο Παρίσι και δημοσιογράφοι.

Μετά το πέρας της παρουσίασης το κοινό είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το συγγραφέα σχετικά με το βιβλίο του, που αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά για την ιστορία των Εβραίων στην Ελλάδα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr