Τρέχων Άρθρο
Λευκωσία – Το «ατέλειωτο καλοκαίρι» του Χάρη Τσέβη
Το poster της εικαστικής έκθεση του Χάρη Τσέβη με τίτλο "Ατέλειωτο καλοκαίρι"

Λευκωσία – Το «ατέλειωτο καλοκαίρι» του Χάρη Τσέβη

Εικαστική έκθεση με τίτλο «Ατέλειωτο καλοκαίρι» του έλληνα visual designer Χάρη Τσέβη πραγματοποιείται αυτή την περίοδο στη Λευκωσία, στο χώρο της «The Collection Gallery».

Ο Χάρης Τσέβης γεννήθηκε στην Ελλάδα, αλλά τα τρία τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Κύπρο. Είναι διάσημος για την ανάπτυξη και καθιέρωση των δικών του καινοτομικών τεχνοτροπιών στον τομέα των ψηφιακών μωσαϊκών.

Το «Ατέλειωτο καλοκαίρι» είναι η πρώτη του προσωπική έκθεση, η οποία παρουσιάστηκε αρχικά στην Πάφο, πριν τη μεταφορά της στη Λευκωσία, όπου εγκαινιάστηκε στις 14 Νοεμβρίου 2018. Όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα City Free Press, «πρόκειται για μια σειρά από μωσαϊκά με καλοκαιρινή και pop εικονογραφία. Στερεοτυπικές εικόνες με ήλιο, θάλασσα, χαρά, “κλεμμένες” από το παρελθόν. Οι ψηφίδες μου είναι κομμάτια από καρτ ποστάλ, διαφημίσεις και ρεπορτάζ μόδας περιοδικών και εφημερίδων των 50s, 60s ή 70s».

Η έκθεση του έλληνα visual designer πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ). Το ΥΨΗΠΤΕ εκπροσώπησε στα εγκαίνια η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λευκωσίας Κατερίνα Λάμπρου, η οποία στο χαιρετισμό της υπογράμμισε τη σταθερή υποστήριξη του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ στο έργο και τους ανθρώπους των δημιουργικών βιομηχανιών και τόνισε τη συνέχιση της αρωγής και της συμπαράστασης στους δημιουργούς που προβάλλουν την Ελλάδα και τη διαπολιτισμική συνεργασία σε όλο τον κόσμο.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε ο Υπουργός Οικονομικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Χάρης Γεωργιάδης. Ακολούθως, ο Χάρης Τσέβης ευχαρίστησε θερμά για την υποστήριξη σε επικοινωνιακό και οργανωτικό επίπεδο το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Την εκδήλωση κάλυψαν, μεταξύ άλλων, οι ενημερωτικοί ιστότοποι Reporter.cy, Taxidromos24.com και Pafos.live.com.

Η έκθεση του Χάρη Τσέβη θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr