Τρέχων Άρθρο
Το ελληνικό video game για πέμπτη φορά στο White Nights

Το ελληνικό video game για πέμπτη φορά στο White Nights

Για δύο μέρες, 12 & 13 Φεβρουαρίου 2019, δημιουργοί, σχεδιαστές, προγραμματιστές αλλά και επαγγελματίες από το χώρο του μάρκετινγκ, επενδυτές και εκδότες, έδωσαν το “παρών” στο επιχειρηματικό συνέδριο White Nights, το οποίο πραγματοποιήθηκε φέτος στο Βερολίνο. Σε μια πόλη σύμβολο της καινοτομίας και των πολιτισμικών δράσεων, το ψηφιακό παιχνίδι απέδειξε και πάλι τη δυναμική του, τόσο ως πολιτισμικό προϊόν, όσο και ως τομέας επιχειρηματικής δράσης.

Το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης (ΥΨΗΠΤΕ) , συνεχίζοντας την υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος που έχει θέσει τα τελευταία δύο χρόνια στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής, διοργάνωσε και υποστήριξε για μια ακόμα φορά, την αποστολή ελληνικών ομάδων ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών. Μέλη των εταιρειών Tamasenco, eNVy Softworks, InfoSucess3D,Eurigames και PixelDrive, εκπροσώπησαν το ελληνικό video game, ανοίγοντας διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τη διεθνή αγορά. Εκδότες από τις ΗΠΑ αλλά και την Κίνα, δήλωσαν έντονα το ενδιαφέρον τους για συνεργασία, ενώ ξεκίνησαν ήδη οι συνομιλίες για την ενεργή συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνή δίκτυα. Κατά τη διάρκεια του διήμερου παρουσιάστηκαν και τα νέα επενδυτικά κίνητρα που έχει πρόσφατα θεσμοθετήσει η Ελλάδα για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής παραγωγής, γεγονός το οποίο προσέλκυσε το ενδιαφέρον των ξένων μέσων επικοινωνίας και φυσικά εταιρειών ανάπτυξης παιχνιδιών. Όπως ήταν αναμενόμενο, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκε και το Athens Games Festival, η μεγαλύτερη ελληνική επιχειρηματική έκθεση για τα ψηφιακά παιχνίδια που διοργανώνει κάθε χρόνο το ΥΨΗΠΤΕ και η οποία αποτελεί ετήσιο σημείο συνάντησης για επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος, σε σχετική του δήλωση επεσήμανε ότι το ελληνικό ψηφιακό παιχνίδι είναι απαραίτητο να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις οι οποίες ενθαρρύνουν την εξωστρέφεια, εκπαιδεύουν και προετοιμάζουν τους νεότερους επαγγελματίες να εισέλθουν δυναμικά σε μια ολοένα αναπτυσσόμενη και μεταβαλλόμενη αγορά και φυσικά, αναδεικνύουν τα εγχώρια ταλέντα.

Οι επαγγελματίες του χώρου ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Game Development Conference (GDC) που θα διεξαχθεί 18-22 Μαρτίου 2019, στο San Francisco.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr