Τρέχων Άρθρο
Δήλωση Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γιάννη Μαστρογεωργίου σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης κ. Γιάννη Μαστρογεωργίου σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της “Εφημερίδας των Συντακτών”

Ο Γενικός Γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, κ. Γιάννης Μαστρογεωργίου, με αφορμή σημερινό δημοσίευμα στην Εφημερίδα των Συντακτών και δηλώσεις του πρώην υφυπουργού κ. Λ. Κρέτσου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο λογαριασμός της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης στο twitter δέχθηκε κακόβουλη παρέμβαση προχθές, καθώς αναρτήθηκε άρθρο από ιστοσελίδα που καμία σχέση δεν έχει με τη Γενική Γραμματεία και το έργο της. Η υπηρεσία, ως όφειλε, αφαίρεσε άμεσα την ανάρτηση αυτή και ενημέρωσε ότι δεν προερχόταν από τους χειριστές του λογαριασμού. Επιπλέον, προέβη σε ενέργειες για τη διερεύνηση του περιστατικού, ενισχύοντας ταυτόχρονα  την ασφάλεια πρόσβασης στον λογαριασμό. 

Δυστυχώς, με αφορμή αυτή την κακόβουλη παρέμβαση, τόσο ο πρώην Υφυπουργός κ. Κρέτσος, όσο και η “Εφημερίδα των Συντακτών”, υιοθέτησαν και αναπαρήγαγαν ευφάνταστα σενάρια άρθρου που δημοσιεύεται στον ιστότοπο ephemeron.eu. Σε αυτό αναφέρονται μια σειρά από ψευδή στοιχεία σχετικά με την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και την κυβερνητική εκστρατεία που αφορά στη λήψη των αναγκαίων μέτρων προστασίας και τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (COVID-19).

Επειδή η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών είναι η βέλτιστη άμυνα της Πολιτείας απέναντι σε παντελώς ανυπόστατα, αβάσιμα και επικίνδυνα fake news, διευκρινίζουμε προς αποκατάσταση της αλήθειας τα εξής:

– Σε αντιδιαστολή με πρακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης, η διαχείριση των λογαριασμών κοινωνικής δικτύωσης και της ιστοσελίδας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης από τον Ιούλιο του 2019 έχει περάσει αποκλειστικά στο προσωπικό της Διεύθυνσης Ενημέρωσης της Γενικής Γραμματείας. Η επιλογή της μη εμπλοκής μετακλητών ή τρίτων στη διαχείρισή τους, εξάλλου, αποδεικνύει έμπρακτα την εμπιστοσύνη στη Δημόσια Διοίκηση.

– Οι ιστότοποι που αναφέρονται στο εν λόγω δημοσίευμα δεν συμμετέχουν στην εκστρατεία ενημέρωσης για τον COVID-19.

 Μόνο θλίψη προκαλεί ότι τόσο ο κ. Κρέτσος, όσο και η “Εφημερίδα των Συντακτών”, υιοθετούν και αναπαράγουν μυθεύματα που αποσκοπούν στην παραπλάνηση των πολιτών.»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 25 4 2020

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr