Τρέχων Άρθρο
Λευκωσία – 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου
Η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Κατερίνα Λάμπρου αναγιγνώσκει το χαιρετισμό του Υφυπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Λευτέρη Κρέτσου στο 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου.

Λευκωσία – 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου

Με την υποστήριξη – και φέτος – του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου 2019, στη Λευκωσία, το 5ο Συνέδριο Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας Κύπρου (Graphic Stories Cyprus). Το Graphic Stories Cyprus διοργανώνεται με τη συνεργασία της Τράπεζας Κύπρου, υπό την αιγίδα των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Δήμου Λευκωσίας.

Το ΥΨΗΠΤΕ, που είχε συμμετάσχει και στο 4ο Συνέδριο, έχει επιλέξει να στηρίζει το Graphic Stories Cyprus στο πλαίσιο μίας συνολικής δράσης εξωστρέφειας και στήριξης δημιουργών και έργων στο χώρο των πολιτιστικών/δημιουργικών βιομηχανιών, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Όπως έγραψε ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, στον χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε στο συνέδριο η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Λευκωσίας Κατερίνα Λάμπρου, «oι ιδέες και το έργο σας αποτελούν ζωντανά “κύτταρα” πολιτισμού και επιχειρηματικότητας, στις χώρες μας, αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Κάνουμε πράξη την πίστη πως το κράτος θα πρέπει σήμερα με τόλμη, όραμα και πνεύμα συνεργασίας, να στηρίζει την έμπνευση, την καινοτομία και έρευνα και το άνοιγμα στον κόσμο των ανθρώπων στο χώρο των ΜΜΕ, της οπτικής επικοινωνίας, της ψηφιακής τεχνολογίας και της οπτικοακουστικής παραγωγής».

Το Graphic Stories Cyprus, που συγκαταλέγεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Φεστιβάλ ανάμεσα στα καλύτερα φεστιβάλ της Ευρώπης, περιλάμβανε ένα πλούσιο και δημιουργικό τριήμερο πρόγραμμα με διαλέξεις, συζητήσεις, εργαστήρια για παιδιά και ενήλικες, προβολή ντοκιμαντέρ, παρουσίαση βιβλίου και έκθεση αφίσας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λευκωσίας μερίμνησε και για την επικοινωνιακή προβολή του Graphic Stories Cyprus. Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν οι εφημερίδες Ο Φιλελεύθερος και Πολίτης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr