Τρέχων Άρθρο
Βερολίνο – Έλληνες υπότροφοι στο γερμανικό κοινοβούλιο
Οι έλληνες υπότροφοι στο γερμανικό κοινοβούλιο

Βερολίνο – Έλληνες υπότροφοι στο γερμανικό κοινοβούλιο

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία» (Internationales Parlaments-Stipendium – IPS) πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου 2019 η καθιερωμένη δεξίωση των υποτρόφων του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, υπό την αιγίδα του Πρόεδρου του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Οι υπότροφοι των χωρών που συμμετέχουν στο θεσμό οργάνωσαν στους χώρους εκδηλώσεων του Paul-Löbe-Haus, στο Βερολίνο, περίπτερα για την προβολή της χώρας τους.

Η Ελλάδα, όπως και το 2018, συμμετείχε και φέτος στο πρόγραμμα ΙΡS, με τέσσερις νέους και νέες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι ασκούνται στα γραφεία βουλευτών της Ομοσπονδιακής Βουλής και παρακολουθούν ενημερωτικά σεμινάρια σε τρία δημόσια πανεπιστήμια του Βερολίνου, σε πολιτικά ιδρύματα και δεξαμενές σκέψης. Μάλιστα, ιδιαίτερη τιμή για τη χώρα μας αποτελεί το γεγονός ότι η ελληνίδα υπότροφος Αγγελική Μποζίνη επελέγη, κατόπιν ειδικής διαδικασίας, ως μία από τους παρουσιαστές της εκδήλωσης.

Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση από το προξενικό τμήμα και το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βερολίνου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βερολίνου συνέβαλε στην οργάνωση του ελληνικού περιπτέρου και το υποστήριξε επικοινωνιακά, με τη συστηματική προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, παρείχε ενημερωτικό υλικό προβολής της χώρας και προσέφερε χαρακτηριστικά ελληνικά εδέσματα, με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας.

Ο αριθμός των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης – εκπρόσωποι Πρεσβειών, πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, βουλευτές και πολιτικοί – είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική επικαιρότητα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr