Τρέχων Άρθρο
Βερολίνο – Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση υποτρόφων του Γερμανικού Κοινοβουλίου
Οι Έλληνες υπότροφοι στην εκδήλωση του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.

Βερολίνο – Εκπροσώπηση της Ελλάδας στην εκδήλωση υποτρόφων του Γερμανικού Κοινοβουλίου

Στο πλαίσιο του προγράμματος της «Διεθνούς Κοινοβουλευτικής Υποτροφίας» πραγματοποιήθηκε στις 14 Ιουνίου 2018 η καθιερωμένη δεξίωση των υποτρόφων του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου από τον Πρόεδρό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Οι υπότροφοι των 42 κρατών που συμμετέχουν στο θεσμό, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, οργάνωσαν στους χώρους του Paul-Löbe-Haus στο Βερολίνο, όπου στεγάζονται διάφορες επιτροπές και λαμβάνουν χώρα εκδηλώσεις της Ομοσπονδιακής Βουλής, περίπτερα για την προβολή της χώρας τους. Η Ελλάδα εκπροσωπήθηκε φέτος από πέντε νέους και νέες πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι οποίοι επελέγησαν για άσκηση στα γραφεία βουλευτών της Ομοσπονδιακής Βουλής και παρακολούθηση σεμιναρίων στα τρία δημόσια πανεπιστήμια του Βερολίνου και σε πολιτικά ιδρύματα.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βερολίνου συνέβαλε στη διακόσμηση του ελληνικού περιπτέρου, που είχε ως κεντρικό θέμα την «Ελληνική φιλοξενία», και στην προβολή της ελληνικής γαστρονομίας με την προσφορά χαρακτηριστικών ελληνικών εδεσμάτων και ποτών.

Ο αριθμός των επισκεπτών του ελληνικού περιπτέρου ήταν ιδιαίτερα μεγάλος και το πολυπληθές κοινό της εκδήλωσης – καλεσμένοι από Πρεσβείες, πανεπιστημιακά ιδρύματα και φυσικά εκπρόσωποι του ομοσπονδιακού κοινοβουλίου – είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις για την πολιτική, οικονομική και πολιτιστική επικαιρότητα.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr