Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Οδοιπορικό στη Χαλκιδική
Σελίδα του περιοδικού SAT με οδοιπορικό στη Χαλκιδική (κείμενο και φωτογραφία).

Βελιγράδι – Οδοιπορικό στη Χαλκιδική

Με τη συμβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου, το δεκαπενθήμερο περιοδικό για θέματα οδήγησης και τουρισμού SAT (τεύχος 447, 31.5.2018) δημοσίευσε εκτενές οδοιπορικό στη Χαλκιδική, το οποίο πραγματοποίησε η σερβική εταιρεία παραγωγής SAT Media Group, παραγωγός και της τηλεοπτικής εκπομπής SAT της δημόσιας τηλεόρασης RTS.

Από τις 20 έως τις 22 Μαΐου και από τις 29 έως τις 30 Μαΐου, δύο τηλεοπτικά συνεργεία της SAT Media Group, με αφετηρία το Βελιγράδι και μέσω της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ακολούθησαν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Νέα Μουδανιά – Νικήτη – Σιθωνία και έφτασαν μέχρι τα δημοφιλή στη Σερβία θέρετρα Σάρτη, Νέος Μαρμαράς, Τορώνη και Βουρβουρού, στις ακτές της Σιθωνίας.

Το ρεπορτάζ του περιοδικού, το πρώτο μίας σειράς γραπτών και τηλεοπτικών καταγραφών των ταξιδιών της SAT Media Group στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι η χώρα μας παραμένει και φέτος ο απόλυτα κορυφαίος προορισμός για τους Σέρβους τουρίστες.

Στο τετρασέλιδο αφιέρωμα παρουσιάζονται λεπτομερώς πληροφορίες για τις διαδρομές που πραγματοποίησαν τα συνεργεία, για την κατάσταση των υποδομών, ενδεικτικές τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Παρατίθενται, επίσης, πληροφορίες για τους αυστηρότερους κανόνες και τα πρόστιμα του Κ.Ο.Κ στην Ελλάδα, όπως ισχύουν από τις 30 Μαρτίου 2018, καθώς και πληροφορίες για τα αξιοθέατα και για τις τουριστικές υπηρεσίες στα θέρετρα που βρίσκονται στη διαδρομή. Ιδιαίτερη αναφορά επιφυλάσσεται στο ημιορεινό παραδοσιακό χωριό Παρθενώνας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τον Νέο Μαρμαρά.

Η τηλεοπτική εκδοχή του οδοιπορικού μεταδόθηκε από το κανάλι RTS1 της δημόσιας τηλεόρασης της Σερβίας, στην εβδομαδιαία εκπομπή SAT της 10ης Ιουνίου 2018, και από το κανάλι RTS2, σε επανάληψη, στις 10 και 12 Ιουνίου.

Η εταιρεία παραγωγής SAT Media Group, η οποία και για τα φετινά οδοιπορικά συνεργάζεται στενά με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου, σε ιδιαίτερη αναφορά της στο κείμενο του ρεπορτάζ «ευχαριστεί το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση αυτού του οδοιπορικού».

Τρεις ακόμη αποστολές της SAT Media Group στην Ελλάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός του Ιουνίου.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr