Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Οδοιπορικό στην Εύβοια
Οδοιπορικό στην Πιερία και την Εύβοια

Βελιγράδι – Οδοιπορικό στην Εύβοια

Με τη συμβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου, το δεκαπενθήμερο περιοδικό για θέματα οδήγησης και τουρισμού SAT plus (τεύχος 474, 13.6.2019) δημοσίευσε εκτενές οδοιπορικό στην Πιερία και την Εύβοια, το οποίο πραγματοποίησε η σερβική εταιρεία παραγωγής SAT Media Group, παραγωγός και της τηλεοπτικής εκπομπής SAT της δημόσιας τηλεόρασης RTS.

Από τις 3 έως τις 6 και από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου, δύο τηλεοπτικά συνεργεία της SAT Media Group, με αφετηρία το Βελιγράδι και μέσω της συνοριακής διάβασης των Ευζώνων, ακολούθησαν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Παραλία Πιερίας – Γλύφα Φθιώτιδας – Αγιόκαμπος, Νέος Πύργος και Αιδηψός Εύβοιας.

Το αφιέρωμα του περιοδικού, έκτασης δώδεκα σελίδων και πρώτο μίας σειράς γραπτών και τηλεοπτικών καταγραφών των ταξιδιών της SAT Media Group στην Ελλάδα για το 2019, αναφέρει ότι σύμφωνα με στοιχεία των σερβικών τουριστικών γραφείων περισσότεροι από 800.000 σέρβοι τουρίστες θα επισκεφθούν φέτος την Ελλάδα. Επισημαίνεται μάλιστα ότι σε σύγκριση με την περσινή χρονιά έχει μειωθεί περαιτέρω ο χρόνος του ταξιδιού, καθώς δόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του οδικού δικτύου μέσω του φαραγγιού Grdelick στη Νότια Σερβία, με αποτέλεσμα η διαδρομή μέχρι το Αιγαίο Πέλαγος να γίνεται πλέον μέσω αυτοκινητόδρομου.

Πρώτος σταθμός της διαδρομής είναι η Παραλία Πιερίας, ένα παραθαλάσσιο χωριό σε απόσταση 6 χλμ. από την Κατερίνη, το οποίο ονομάζεται «Μικρή Σερβία» καθώς το 80% των τουριστών που παραθερίζουν εκεί είναι Σέρβοι. Οι συντάκτες προβάλλουν εκτενώς τα αξιοθέατα και τις τουριστικές υπηρεσίες της περιοχής, ενώ επισημαίνουν ότι οι Έλληνες που εργάζονται στα καταστήματα και τα εστιατόρια της Παραλίας είναι εξοικειωμένοι με τη σερβική γλώσσα και όλοι επιθυμούν να ευχαριστήσουν τους επισκέπτες. «Η Παραλία διαθέτει ό,τι χρειάζεται ο μέσος σέρβος επισκέπτης», γράφει το περιοδικό.

Η διαδρομή καταλήγει στην Αιδηψό της Εύβοιας, έναν τουριστικό προορισμό που ανακαλύφθηκε από τους ξένους τουρίστες μόλις δεκαπέντε χρόνια πριν, καθώς «οι έλληνες κάτοικοι κρατούσαν με ζήλο φυλαγμένο αυτό το μέρος του πράσινου νησιού για τον εαυτό τους και τους συμπατριώτες τους». Το αφιέρωμα μνημονεύει τις προσωπικότητες που έχουν επισκεφθεί τα ιαματικά λουτρά της Αιδηψού, όπως ο Μαρία Κάλλας, ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Γκρέτα Γκάρμπο, και επαινεί τα σύγχρονα καταλύματα, τα κέντρα ευεξίας και τις παραλίες της περιοχής.

Μικρή αναφορά στην αρχή του αφιερώματος και σε ειδική στήλη γίνεται στη Χαλκιδική, που παραμένει περιζήτητος προορισμός για τους Σέρβους.

Η εταιρεία παραγωγής SAT Media Group, πάντα σε στενή συνεργασία με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου, είχε πραγματοποιήσει και το 2018 οδοιπορικά στην Ελλάδα – στη Χαλκιδική, την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr