Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – 7ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου
Η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου παρουσιάζει την ελληνική ταινία "Νοτιάς" του Τάσου Μπουλμέτη στο 7ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου.

Βελιγράδι – 7ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Με την ταινία «Νοτιάς» του Τάσου Μπουλμέτη συμμετείχε η Ελλάδα στο 7ο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, στην αίθουσα εκδηλώσεων του EU Info Center, από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 8 Φεβρουαρίου 2019.

Η ελληνική συμμετοχή υποστηρίχθηκε από το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου και την Εστία Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η ταινία «Νοτιάς» προβλήθηκε στις 4 Φεβρουαρίου 2019 στο Βελιγράδι, στις 8 Οκτωβρίου 2018 στη Nis και στις 10 Ιουλίου 2018 στο Novi Sad. Την προβολή της ταινίας στη σερβική πρωτεύουσα προλόγισε η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαρία Μονδέλου, η οποία παραχώρησε και σχετική συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων FoNet.

Το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου διοργανώνεται στη Σερβία από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε συνεργασία με πρεσβείες και πολιτιστικά ινστιτούτα χωρών μελών της ΕΕ. Οι ταινίες προβάλλονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους σε πολλές πόλεις ανά τη Σερβία και οι εκδηλώσεις κορυφώνονται κάθε χρόνο τον Ιανουάριο στο Βελιγράδι. Ενδεικτικό της απήχησης του Φεστιβάλ στο σερβικό κοινό είναι το γεγονός ότι οι κάρτες εισόδου για τις προβολές εξαντλούνται αμέσως μετά την ανακοίνωση του προγράμματος.

Φέτος προβλήθηκαν συνολικά είκοσι ταινίες και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα, την Αυστρία, το Βέλγιο, τη Βουλγαρία, τη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Δανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Κροατία, την Κύπρο, την Ολλανδία, την Ουγγαρία, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, τη Σουηδία και τη Φινλανδία. Τα έργα επιλέχθηκαν με κριτήριο το θεματικό αφιέρωμα στην ευρωπαϊκή πολιτιστική κληρονομιά.

Πέρυσι, η Ελλάδα είχε συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου με την ταινία «Σιωπή» του Γιώργου Γκικαπέππα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr