Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Οδοιπορικά στην Ελλάδα
Το τηλεοπτικό συνεργείο στον αυτοκινητόδρομο προς Ελλάδα.

Βελιγράδι – Οδοιπορικά στην Ελλάδα

Ηγουμενίτσα

Στις 29 Ιουλίου 2018, προβλήθηκε στη δημόσια σερβική ραδιοτηλεόραση RTS 1 το έκτο και τελευταίο μιας σειράς οδοιπορικών από το Βελιγράδι προς την Ελλάδα, που πραγματοποίησαν τηλεοπτικά συνεργεία της εταιρείας παραγωγής SAT Media Group, για λογαριασμό της εβδομαδιαίας εκπομπής SAT για θέματα οδήγησης και τουρισμού.

Αυτή τη φορά, το τηλεοπτικό συνεργείο, με επικεφαλής το δημοσιογράφο Mladen Alvirovic, επέλεξε τη συνοριακή διάβαση της Νίκης, αντί αυτής των Ευζώνων, και κατέληξε στην Ηγουμενίτσα και τα νησιά του Ιονίου, μέσω Θεσπρωτίας.

Το ρεπορτάζ εστίασε στα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης εναλλακτικής διαδρομής μέχρι την Ηγουμενίτσα και έδωσε λεπτομερείς πληροφορίες για την κατάσταση των υποδομών σε Ελλάδα και Σερβία και το κόστος διοδίων, προϊόντων και υπηρεσιών, προτείνοντας παράλληλα στους Σέρβους τουρίστες να επισκεφθούν τα Σύβοτα και την Πάργα.

 

Κέρκυρα

Οδοιπορικό από το Βελιγράδι μέχρι την Κέρκυρα, μέσω Φλώρινας, Κοζάνης, Ιωαννίνων και Ηγουμενίτσας, δημοσιεύτηκε στο δεκαπενθήμερο περιοδικό για θέματα οδήγησης και τουρισμού SAT plus, στις 12 Ιουλίου 2018, με τίτλο ««Εναλλακτική διαδρομή μέχρι την Κέρκυρα και την ακτή του Ιονίου».

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η Ελλάδα παραμένει αδιαμφισβήτητα ο δημοφιλέστερος προορισμός των σέρβων τουριστών και ότι πολλοί αναγνώστες του περιοδικού SAT plus και θεατές της εκπομπής SAT ζήτησαν να πραγματοποιηθεί οδοιπορικό μέχρι τα δημοφιλή θέρετρα του Ιονίου, και ιδιαίτερα μέχρι την Κέρκυρα, η οποία έχει για τους Σέρβους ιδιαίτερη ιστορική και συναισθηματική αξία.

Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται λεπτομερώς πληροφορίες για τις διαδρομές που ακολούθησε το συνεργείο και για την κατάσταση των υποδομών, καθώς και ενδεικτικές τιμές σε ξενοδοχεία και εστιατόρια. Προτείνεται στους τουρίστες να επισκεφθούν το παραδοσιακό χωριό Μέτσοβο, ενώ σε εκτενές πλαίσιο παρουσιάζονται τα αξιοθέατα και οι φυσικές ομορφιές του «σμαραγδένιου νησιού» της Κέρκυρας.

 

Χαλκιδική

Σε προηγούμενα τεύχη του περιοδικού SAT και τηλεοπτικές εκπομπές είχαν παρουσιαστεί εναλλακτικές διαδρομές από το Βελιγράδι, μέσω ΠΓΔΜ και Βουλγαρίας, προς θέρετρα της Χαλκιδικής, με κατάληξη αφενός τη Σιθωνία και αφετέρου την Ουρανούπολη.

 

Για την πραγματοποίηση των οδοιπορικών, το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου συνεργάστηκε στενά με τη SAT Media Group, η οποία «ευχαριστεί το Γραφείο Τύπου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βελιγράδι, καθώς και τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, για τη συμβολή τους».

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr