Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Οδοιπορικό στη Λευκάδα
Οδοιπορικό από το Βελιγράδι μέχρι τη Λευκάδα

Βελιγράδι – Οδοιπορικό στη Λευκάδα

Με δεύτερο αφιέρωμα σε ελληνικό προορισμό, μετά τη διαδρομή Βελιγράδι-Εύβοια, επανήλθε το δεκαπενθήμερο περιοδικό για θέματα οδήγησης και τουρισμού SAT plus, το οποίο στο τεύχος 475 της 27ης Ιουνίου 2019 δημοσίευσε εκτενές οδοιπορικό από το Βελιγράδι μέχρι τη Λευκάδα, με τίτλο «Με αυτοκινητόδρομο μέχρι το μαργαριτάρι του Ιονίου».

Δύο τηλεοπτικά συνεργεία της σερβικής εταιρείας παραγωγής SAT Media Group, παραγωγού και της τηλεοπτικής εκπομπής SAT της δημόσιας τηλεόρασης RTS, ξεκίνησαν από το Βελιγράδι, στις 17 και στις 24 Ιουνίου αντίστοιχα, και μέσω της συνοριακής διάβασης Ευζώνων ακολούθησαν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Κιλκίς – Βέροια – Γρεβενά – Μέτσοβο – Ιωάννινα – Λευκάδα (Νυδρί, Νικιανά, Άγιος Νικήτας, Πόρτο Κατσίκι, Βασιλική), διασχίζοντας την Εγνατία και την Ιόνια Οδό.

Στις σελίδες του αφιερώματος περιέχονται χρηστικές πληροφορίες για τη διαδρομή (υποδομές, οδικό δίκτυο, κόστος διοδίων, υπηρεσιών και προϊόντων) και σε ειδική στήλη παρουσιάζεται η συνάντηση που είχαν οι συντάκτες του περιοδικού με εκπροσώπους της ελληνικής αστυνομίας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν για τους αυστηρότερους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, οι οποίοι ισχύουν από τον Μάρτιο του 2018 στην Ελλάδα.

Εκτενώς παρουσιάζονται, φυσικά, τα αξιοθέατα της Λευκάδας. Γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της πόλης, όπως είναι το κάστρο, η πλωτή γέφυρα, το λιμάνι, η Μονή Φανερωμένης και το αρχαιολογικό μουσείο. Προβάλλεται το Νυδρί, ως το σημαντικότερο θέρετρο, το οποίο προτιμούν και οι σέρβοι τουρίστες, ενώ οι παραλίες χαρακτηρίζονται «παραμυθένιες» και όπως διαπιστώνουν οι συντάκτες ειδικά αυτές της δυτικής πλευράς (Κάθισμα, Εγκρεμνοί κ.λπ.), αν και δυσπρόσιτες, αξίζουν την προσπάθεια προσέγγισής τους λόγω της ομορφιάς τους.

Για την προετοιμασία του οδοιπορικού, οι συντάκτες του περιοδικού SAT plus συνεργάστηκαν στενά με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Βελιγραδίου.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr