Τρέχων Άρθρο
Βελιγράδι – Η ελληνική “Σιωπή” στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Βελιγράδι – Η ελληνική “Σιωπή” στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Με την ταινία «Σιωπή» του Έλληνα σκηνοθέτη Γιώργου Γκικαπέππα πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2018 η έναρξη του Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στο Βελιγράδι. Πρόκειται για το 6ο Φεστιβάλ που διοργανώνεται στη Σερβία από την Αντιπροσωπεία της ΕΕ και το EU Info Center, σε συνεργασία με πρεσβείες και πολιτιστικά ινστιτούτα χωρών μελών της ΕΕ. Ολοκληρώνεται στο Βελιγράδι (EU Info Center) από τις 22 ως τις 27 Ιανουαρίου, μετά από διάφορους σταθμούς σε πολλές πόλεις ανά τη Σερβία σε όλη τη διάρκεια του 2017.

Στη διοργάνωση του 6ου Φεστιβάλ συμμετείχε το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σερβία, σε συνεργασία με την Εστία Βελιγραδίου του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού. Η ταινία «Σιωπή», η οποία έχει ήδη αποσπάσει βραβεία σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στην Ελλάδα (56ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και το εξωτερικό (Παρίσι, Βερολίνο), προβλήθηκε, από τον περασμένο Μάιο μέχρι και το φετινό Ιανουάριο, σε δέκα πόλεις: Novi Sad (12 Μαΐου 2017), Nis (14 Μαΐου 2017), Leskovac (30 Μαΐου 2017), Negotin (10 Ιουνίου 2017), Sabac (16 Ιουνίου 2017), Indjija (21 Οκτωβρίου 2017), Lazarevac (23 Οκτωβρίου 2017), Mladenovac (25 Οκτωβρίου 2017), Novi Pazar (17 Ιανουαρίου 2018) και Βελιγράδι (22 Ιανουαρίου 2018).

Στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ συμμετείχαν με σύντομους χαιρετισμούς ο επικεφαλής Τύπου και Ενημέρωσης της Αντιπροσωπείας της ΕΕ, Henri-Paul Presset, και η Προϊσταμένη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σερβία, Μαρία Μονδέλου. Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης η κα Μαρία Μονδέλου παραχώρησε συνέντευξη στη σερβική δημόσια τηλεόραση RTS, όπου μίλησε για την ταινία «Σιωπή».

Στο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου συμμετέχουν 18 ταινίες από την Κύπρο, τη Σερβία, τη Σλοβακία, το Βέλγιο, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, τη Δανία, τη Σουηδία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Ολλανδία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr