Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Έκθεση γλυπτικής με έμπνευση από την Ελλάδα
Οικογενειακή φωτογραφία των σπουδαστών της Σχολής Καλών Τεχνών Τιράνων με την ελληνίδα Πρέσβη στο χώρο της έκθεσης γλυπτικής

Τίρανα – Έκθεση γλυπτικής με έμπνευση από την Ελλάδα

Έκθεση γλυπτικής με τίτλο «Ίχνη πολιτισμού» οργανώθηκε στο Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών στα Τίρανα, από τις 26 έως τις 29 Ιουνίου 2018. Τα έργα που εκτέθηκαν δημιούργησαν οι φοιτητές του Τμήματος Γλυπτικής του Πανεπιστημίου, εμπνεόμενοι από το εκπαιδευτικό ταξίδι που πραγματοποίησαν στην Ελλάδα, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις 26 Ιουνίου 2018 από την Πρέσβη της Ελλάδας Ελένη Σουρανή και τον Διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών Ardian Isufi.

Ο κ. Isufi ευχαρίστησε την ελληνική πρεσβεία για τη συμβολή της στην υλοποίηση του εκπαιδευτικού αυτού προγράμματος, που για δεύτερη συνεχή χρονιά έφερε τους φοιτητές κοντά στα πολιτιστικά μνημεία της Αθήνας: την Ακρόπολη και το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, την Αρχαία Αγορά, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, την Εθνική Πινακοθήκη, όπου οι φοιτητές ξεναγήθηκαν από τη διευθύντρια κα Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα, όπου συνάντησαν καθηγητές και φοιτητές, δημιουργώντας δίκτυα και φιλίες μεταξύ των δύο Σχολών.

Η ελληνίδα Πρέσβης συνεχάρη τους ταλαντούχους φοιτητές για τα θαυμάσια έργα γλυπτικής και γραφικής που δημιούργησαν, ψηλαφώντας το παγκόσμιο πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού, και ευχήθηκε να συνεχιστεί το πρόγραμμα εκπαιδευτικών ταξιδιών – στο οποίο η Σχολή Καλών Τεχνών Τιράνων είναι πρωτοπόρος – προσφέροντας στους νέους καλλιτέχνες έμπνευση από το παγκόσμιο πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων υποστήριξε την έκθεση γλυπτικής με την επικοινωνιακή προβολή της στα ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσαν η εφημερίδα Κόχα Γιον και ο δημόσιος τηλεοπτικός σταθμός RTSH.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr