Τρέχων Άρθρο
Στοκχόλμη – Παρουσίαση ελληνικών διατροφικών προϊόντων
Οι food bloggers Markus Olsson και Petra Nordin στην εκδήλωση παρουσίασης ελληνικών διατροφικών προϊόντων.

Στοκχόλμη – Παρουσίαση ελληνικών διατροφικών προϊόντων

Με την υποστήριξη του Γραφείου του ΕΟΤ στη Στοκχόλμη, του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σουηδία και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης, πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου 2018, στο γνωστό εστιατόριο Aveqia της σουηδικής πρωτεύουσας, εκδήλωση αφιερωμένη στην ελληνική μαγειρική και τα ελληνικά προϊόντα.

Η βραδιά γευσιγνωσίας διοργανώθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «Panorama World Festival 2018 – Tourism, gastronomy and culture» από την εταιρεία North Events και την Περιφέρεια Νοτίου Ελλάδος, με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών σχέσεων μεταξύ ελληνικών και σουηδικών επιχειρήσεων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα προϊόντα δέκα διακεκριμένων ελληνικών εταιρειών, οι οποίες επεξεργάζονται ποικιλία ελληνικών γεωργικών προϊόντων, όπως ελιές, ελαιόλαδο, μέλι κ.ά., παραδοσιακές ελληνικές συνταγές και τα ελληνικά προϊόντα διατροφής που κυκλοφορούν στη σουηδική αγορά.

Μετά την παρουσίαση πραγματοποιήθηκαν επιμέρους συναντήσεις μεταξύ των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην εκδήλωση και δώδεκα σουηδικών εισαγωγικών εταιρειών.

Στη συνέχεια το κοινό είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα παραδοσιακό πρωινό από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και γεύμα με ελληνικά προϊόντα.

Ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων στις σταθερές ελληνοσουηδικές εμπορικές σχέσεις, οι οποίες είναι εδραιωμένες στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τη μακροχρόνια φιλία, στη συνεχόμενη αύξηση τα τελευταία χρόνια των ελληνικών εξαγωγών στη Σουηδία και στις περαιτέρω δυνατότητες βελτίωσης του διμερούς εμπορίου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης υποστήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή προβολή της στους ειδικευμένους σε θέματα διατροφής εκπροσώπους των σουηδικών ΜΜΕ και σε food bloggers, οι οποίοι κάλυψαν τη βραδιά.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr