Τρέχων Άρθρο
Στοκχόλμη – Η Ελλάδα στο 4ο Rex Animation Film Festival
Η αφίσα του 4ου Rex Animation Film Festival

Στοκχόλμη – Η Ελλάδα στο 4ο Rex Animation Film Festival

Με την οικονομική και επικοινωνιακή συμβολή του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης και την εν γένει υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Σουηδία, η Ελλάδα συμμετείχε για πρώτη φορά στο 4ο Rex Animation Film Festival, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη από τις 11 έως τις 14 Οκτωβρίου 2018.

Το Rex Animation Film Festival είναι φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων, που θεσμοθετήθηκε το 2015, με πρωτοβουλία του παραρτήματος Στοκχόλμης της EUNIC (EU National Institutes for Culture), το οποίο συγκεντρώνει δεκαπέντε πολιτιστικά ινστιτούτα ή/και πρεσβείες που εδρεύουν στη σουηδική πρωτεύουσα.

Φέτος το φεστιβάλ υποστηρίχθηκε επιπλέον από το Δήμο και τη Νομαρχία Στοκχόλμης, την Ακαδημία Κινουμένων Σχεδίων της Σουηδίας, το δημόσιο οργανισμό Swedish Animation & Visual Arts Public Group και το στούντιο κινουμένων σχεδίων Cinematic.

Στο 4ο Rex Animation Film Festival συμμετείχαν και οι 15 χώρες-μέλη της EUNIC Στοκχόλμης (Αυστρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Τσεχία, Φινλανδία), με 69 συνολικά ταινίες, οι οποίες προβλήθηκαν σε κεντρικό κινηματογράφο της Στοκχόλμης. Οι έξι ήταν ταινίες μεγάλου μήκους για ενήλικες, οι 55 μικρού μήκους για ενήλικες και οι οκτώ μικρού μήκους για παιδιά.

[metaslider id=”7420″]

Η Ελλάδα συμμετείχε στο φεστιβάλ με τρεις ταινίες μικρού μήκους. Στην ενότητα «Πραγματικότητες» προβλήθηκε η ταινία του Αριστοτέλη Μαραγκού, «A portrait», και στην ενότητα «Λαός και Εξουσία» προβλήθηκαν οι ταινίες «Ethnophobia», του Γιάννη Ζιόγκα, και «Dinner for few» του Νάσου Βάκαλη.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης υποστήριξε τις ελληνικές συμμετοχές και επικοινωνιακά, με την προώθηση σχετικού υλικού και την προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr