Τρέχων Άρθρο
Στοκχόλμη – Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών προϊόντων
Πάγκος με ελληνικά προϊόντα (λάδι, κρασί κ.λπ.) στην εκδήλωση oriste - World Event 2018, που πραγματοποιήθηκε στη Στοκχόλμη.

Στοκχόλμη – Εκδήλωση γευσιγνωσίας ελληνικών προϊόντων

Με την υποστήριξη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σουηδία πραγματοποιήθηκε στις 17 Μαΐου 2018, στη Στοκχόλμη, εκδήλωση γευσιγνωσίας στο γνωστό εστιατόριο «La Nonna». Η εκδήλωση, με τίτλο «oriste World Event 2018», διοργανώθηκε από την ελληνική εταιρεία «Places & Flavors», με έδρα τη Θεσσαλονίκη, και αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό ενός ανά τον κόσμο οδοιπορικού παρουσίασης ελληνικών γεύσεων και προϊόντων.

Το κοινό, αποτελούμενο κατά κύριο λόγο από ειδικούς του χώρου της διατροφής, δημοσιογράφους αλλά και Σουηδούς με ενδιαφέρον για την ελληνική κουζίνα, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει επιλεγμένα προϊόντα μικρών ελληνικών εταιρειών (ελαιόλαδο, μέλι, βότανα, κρέας και αλλαντικά, τυρί, μπίρα, κρασί, ούζο, λικέρ μαστίχας κ.λπ.), να γευθεί συγκεκριμένα πιάτα με τα παραπάνω προϊόντα και να παρακολουθήσει παρουσιάσεις ελληνικής γευσιγνωσίας και οινογνωσίας.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρέσβης της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ο οποίος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, την πλήρη υποστήριξη εκ μέρους της Πρεσβείας των εκδηλώσεων που έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την εκπαίδευση των καταναλωτών για την ποικιλία, τη θρεπτική αξία και την άριστη ποιότητα των ελληνικών τροφίμων και κρασιών και συμβάλλουν στη συνεργασία μεταξύ ελληνικών και σουηδικών εταιρειών.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης συνέβαλε στην επιτυχία της εκδήλωσης με την επικοινωνιακή της προβολή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στα σουηδικά ΜΜΕ, με έμφαση στους ειδικευμένους σε θέματα διατροφής δημοσιογράφους και τους food bloggers. Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν τα blogs mittgrekland.se και pellasinspiration.se.

Επόμενοι σταθμοί του «oriste – World Event 2018» η Νέα Υόρκη, το Σαν Φρανσίσκο, το Σικάγο, το Βερολίνο και το Λονδίνο.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr