Τρέχων Άρθρο
Στοκχόλμη – Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας
Άποψη του κοινού της εκδήλωσης για την πρωτοβουλία Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας

Στοκχόλμη – Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας

Εκδήλωση με θέμα την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης «Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας» συνδιοργάνωσαν η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Σουηδία, η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017, στην Ελληνική Πολιτιστική Στέγη Στοκχόλμης. Η σουηδική πρωτεύουσα ήταν ο δεύτερος σταθμός της ελληνικής πρωτοβουλίας «Γέφυρες γνώσης και συνεργασίας», η περιοδεία της οποίας ξεκίνησε στις 14 Οκτωβρίου στο Βερολίνο, που όπως και η Στοκχόλμη είναι μια πόλη με μεγάλη συγκέντρωση ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών.

Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης και η Διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης Εύη Σαχίνη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία Δημήτριος Τουλούπας και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας Νίκος Κωνσταντινίδης. Τη συζήτηση συντόνισε ο Σωτήρης Λούστας, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης αποτέλεσε το φαινόμενο του brain drain και οι πρωτοβουλίες για τη δημιουργία ενός δικτύου φορέων και ελλήνων επιστημόνων που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο.

Μετά το τέλος των ομιλιών ακολούθησε ευρεία συζήτηση, κατά τη διάρκεια της οποίας η επιστημονική κοινότητα, οι εμπλεκόμενοι ελληνικοί φορείς και οι Έλληνες της Σουηδίας είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τον προβληματισμό τους αναφορικά με την πρωτοβουλία.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης υποστήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή της προβολή στα σουηδικά ΜΜΕ και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, διευθέτησε την παραχώρηση συνέντευξης εκ μέρους του κ. Λόη Λαμπριανίδη στην εφημερίδα Dagens Nyheter και τη δημοσιογράφο Marianne Björklund.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr