Τρέχων Άρθρο
Παρίσι – Ανακαλύπτοντας τον Βόλο και τις Σποράδες
Παραλία στη Σκιάθο.

Παρίσι – Ανακαλύπτοντας τον Βόλο και τις Σποράδες

Δημοσίευμα αφιερωμένο στον Βόλο και τις Σποράδες, με τίτλο «Ανακαλύπτοντας την Ελλάδα με διαφορετικό τρόπο», φιλοξενείται στην ενότητα Nautisme της εφημερίδας Le Figaro.

Το άρθρο αναδεικνύει τον Παγασητικό κόλπο και τα νησιά των Σποράδων, μέρη που «προσφέρουν στους ιδιοκτήτες σκάφους δυνατότητες πλοήγησης σε άγριες διαδρομές, τις οποίες μπορούν να εξερευνήσουν ξεκινώντας από το νησί της Σκιάθου».

Πρόκειται για περιοχές «λιγότερο γνωστές και πολυσύχναστες σε σχέση με τις Κυκλάδες», όπου, μάλιστα, γυρίστηκαν οι ταινίες Mamma Mia και Mamma Mia 2, και στις οποίες έχει κανείς την ευκαιρία να ανακαλύψει «την πιο άγρια και καλύτερα διατηρημένη πλευρά της Ελλάδας».

«Είναι ένας προορισμός λιγότερο γνωστός στους Γάλλους σε σχέση με την Κέρκυρα, την Αθήνα και τη Σαντορίνη, διότι δεν υπάρχει απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Γαλλία. Εν γένει, μόνο οι πραγματικοί λάτρεις της Ελλάδας πηγαίνουν σε αυτά τα μέρη, γεγονός που τα κάνει και πιο γοητευτικά», αναφέρει ο Emmanuel Allot, εμπορικός διευθυντής της Sunsail, η οποία κατέχει μια βάση για ιστιοπλοϊκά σκάφη στη Σκιάθο, που παραμένει ανοιχτή από τον Μάιο έως και τον Νοέμβριο. Ο ίδιος επισημαίνει: «Θεωρώ ότι είναι ένας πραγματικά όμορφος προορισμός διότι προσαρμόζεται στις ανάγκες όλου του κόσμου και σε όλα τα είδη σκαφών. Η πλοήγηση είναι άνετη και μπορούμε να την απολαύσουμε με σκάφη μήκους 33 ή 45 ποδιών. Εξάλλου, εκεί το φαγητό είναι καλύτερο σε σχέση με το νότο». Στη συνέχεια γίνεται λόγος για τον Παγασητικό κόλπο, «τις παραλίες, τα ψαροχώρια και τα εναλλασσόμενα τοπία της περιοχής».

Το άρθρο μεταφέρει τεχνικές πληροφορίες για τους γνώστες τις ιστιοπλοΐας, καθώς και ενδεικτικές διαδρομές, δίνοντας έμφαση στις δυνατότητες που προσφέρει η Σκιάθος «ακόμα και για να πλεύσει κανείς προς τη Θεσσαλονίκη».

Για τη Σκιάθο αναφέρεται ότι «αποτελεί ένα νησί που επιλέγουν για τις διακοπές τους οι Έλληνες, στο οποίo συναντά κανείς όμορφα σπίτια με κεραμίδια και κήπους και το μουσείο που είναι αφιερωμένο στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη». Τέλος, παρατίθενται επιπλέον πληροφορίες για κάποια χωριά και παραλίες του νησιού και προτείνονται κοντινές διαδρομές στην ηπειρωτική Ελλάδα (προς Μηλίνα, Τρικέρι κ.α.).

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr