Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Ήπειρο
Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Ήπειρο - Η πρώτη σελίδα του αφιερώματος στο περιοδικό Oxigeno.

Μαδρίτη – Ταξιδιωτικό αφιέρωμα στην Ήπειρο

Εξασέλιδο αφιέρωμα στην Ήπειρο δημοσίευσε το διμηνιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Oxígeno, στο τεύχος Ιανουαρίου, το οποίο είχε κεντρικό θέμα τις περιπετειώδεις αποδράσεις. Το άρθρο, με τίτλο «Η κρυμμένη ζωντάνια της Ηπείρου» υπογράφει ο ισπανός δημοσιογράφος Jorge Jiménez Ríos, ο οποίος το καλοκαίρι είχε επισκεφθεί την περιοχή μαζί με το συνάδελφό του Julio Castro.

Οι δύο δημοσιογράφοι ήρθαν στην Ελλάδα με τη βοήθεια του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, το οποίο συνέβαλε στην εξεύρεση χορηγών για την πραγματοποίηση του ταξιδιού και διευκόλυνε κατά το μέγιστο δυνατό τρόπο την παραμονή των δύο δημοσιογράφων στη χώρα μας.

Τότε, τον Ιούλιο του 2018, ο Julio Castro είχε δημοσιεύσει στο εβδομαδιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Viajes της εφημερίδας La Razón τις εντυπώσεις του από το οδοιπορικό, σε άρθρο με τίτλο «Μετέωρα, μοναστήρια στον ουρανό».

Σήμερα, έξι μήνες μετά, ο Jorge Jiménez Ríos ξεκινά και αυτός από τα Μετέωρα, το φυσικό σύνορο μεταξύ Θεσσαλίας και Ηπείρου, παρουσιάζοντας τα είκοσι τέσσερα χριστιανικά μοναστήρια, που χτίστηκαν τον 14ο αιώνα. Στη συνέχεια, σταματά στα Ζαγοροχώρια, «τα ορεινά χωριά από γκρίζα πέτρα και μαύρο κεραμίδι», που «δεν γνωρίζουν τι θα πει διάβρωση από το χρόνο». Ακολουθούν τα «ήρεμα νερά» του Βοϊδομάτη, το «ανέγγιχτο» φαράγγι του Βίκου και το Μέτσοβο – ή αλλιώς «η πόρτα προς τα βουνά». Το αφιέρωμα ολοκληρώνεται στις ακτές της Ηπείρου, με μπάνιο στις παραλίες του Αγίου Σώστη, του Αρίλλα και της Πογονιάς, καταδύσεις στα «τιρκουάζ» νερά του Ιονίου και βόλτα στην Πάργα και τα Σύβοτα.

Το αφιέρωμα πλαισιώνεται από φωτογραφίες της Πάργας, των Μετεώρων, του Βοϊδομάτη και άλλων τοποθεσιών.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr