Τρέχων Άρθρο
Ισπανία – Ταξίδι στα ελληνικά νησιά
Ταξίδι στα ελληνικά νησιά

Ισπανία – Ταξίδι στα ελληνικά νησιά

Ραδιοφωνική συνέντευξη, με γενικό τίτλο «Ταξίδι στα ελληνικά νησιά», παραχώρησε ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, στο δημοτικό ραδιοφωνικό σταθμό της Βαλένθια Ràdio Manises 105.7 και τον παραγωγό Julio Leal Aspano της εβδομαδιαίας τουριστικής εκπομπής De Viatge. Η συνέντευξη, διάρκειας 26 λεπτών, μεταδόθηκε στις 6 Ιουνίου 2019.

Αφορμή αποτέλεσαν τα εγκαίνια της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Βαλένθια με την Αθήνα, δύο φορές την εβδομάδα, από το φετινό καλοκαίρι. Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά νέα αεροπορική σύνδεση μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας τα τελευταία χρόνια, μετά τις αεροπορικές συνδέσεις Μαδρίτη-Μύκονος (2016), Μαδρίτη-Ηράκλειο Κρήτης (2017) και Μάλαγα-Αθήνα (2018). Ο κ. Σωτηρόπουλος μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις πολλές ανταποκρίσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες παρέχουν πρόσβαση σε τριάντα διαφορετικούς προορισμούς εντός Ελλάδος, ενώ ο δημοσιογράφος τόνισε τα πολύ θετικά ωράρια των δρομολογίων από τη Βαλένθια, που δίνουν την ευκαιρία στους ισπανούς επιβάτες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τη διαμονή τους στην Ελλάδα.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στις δυνατότητες διαμονής που παρέχει στους τουρίστες η Αθήνα, απαραίτητος σταθμός για τη μετάβαση στα ελληνικά νησιά. Στην ελληνική πρωτεύουσα, όπως ενημέρωσε τους ακροατές του Ràdio Manises 105.7 ο κ. Σωτηρόπουλος, καταγράφεται βελτίωση της ποιότητας των εγκαταστάσεων και των παρεχόμενων υπηρεσιών, αλλά και αύξηση των κλινών σε καινούρια ξενοδοχεία (όπου μάλιστα τμήμα της αγοράς κατέχει και η ισπανική εταιρεία Iberostar) και μέσω της υπηρεσίας Airbnb σε εναλλακτικές περιοχές και σε ευρεία γκάμα τιμών.

Ιδιαίτερη μνεία υπήρξε στη μεσογειακή γαστρονομία, που συνδέει τις δύο χώρες, και στην τιμητική διάκριση που επιφυλάχθηκε το 2019 για το Νότιο Αιγαίο και την κουζίνα των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, με την απονομή του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης. Εξυμνήθηκαν, επιπλέον, η ιδιαιτερότητα της ελληνικής κουζίνας, η αυθεντική γεύση των ντόπιων προϊόντων, τα ελληνικά σνακ, όπως η τυρόπιτα, και οι καφέδες που μόνο στην Ελλάδα μπορούν να απολαύσουν οι τουρίστες, όπως ο ελληνικός και ο φραπέ.

Ο Προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης, τέλος, έδωσε μια σειρά από χρηστικές πληροφορίες στους ακροατές του Ràdio Manises 105.7 σχετικά με την Ελλάδα: απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, γλώσσα, διαφορά ώρας, νόμισμα και ασφαλιστική κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος. Δεν παρέλειψε να ενημερώσει και για το γεγονός ότι οι Έλληνες είναι ένας λαός που σε μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού ομιλεί ξένες γλώσσες – αγγλικά και γαλλικά κυρίως, αλλά πλέον, όλο και συχνότερα, και ισπανικά.

Ο κ. Σωτηρόπουλος έκλεισε τη συνέντευξή του καλώντας τους ακροατές του Ràdio Manises 105.7 να επισκεφθούν αυτό το καλοκαίρι τα ελληνικά νησιά, να πάρουν ιδέες για προορισμούς από το λογαριασμό Facebook της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Μαδρίτη – τον οποίο διαχειρίζεται το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης – και να αναζητήσουν τουριστικές πληροφορίες στον ιστότοπο του ΕΟΤ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr