Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Αφιέρωμα στα νησιά του Αργοσαρωνικού
αφιέρωμα στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Μαδρίτη – Αφιέρωμα στα νησιά του Αργοσαρωνικού

Αφιέρωμα στα νησιά του Αργοσαρωνικού κόλπου πραγματοποίησε το περιοδικό Condé Nast Traveler. Το 14σέλιδο ρεπορτάζ, που παρακολουθεί μια εκδρομή φίλων με ιστιοπλοϊκό σκάφος, δημοσιεύτηκε στο τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου 2019.

Η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στις αρχές Ιουνίου με αφετηρία τη Μαρίνα Φλοίσβου και προορισμό τα Μέθανα, την Ύδρα, τον Πόρο και το σχεδόν ακατοίκητο νησάκι Δοκός, απέναντι από την Ερμιόνη. Το ρεπορτάζ είναι γραμμένο σε γλαφυρό στυλ, με ανάλαφρες αναφορές στην αρχιτεκτονική και τις φυσικές ομορφιές των νησιών, προτρέποντας τον αναγνώστη να τα επισκεφθεί. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στη ναυτική παράδοση της Ύδρας, τα γραφικά σοκάκια της και τις γκαλερί τέχνης που φιλοξενεί. Το ρεπορτάζ εμπλουτίζεται από την αναπάντεχη γνωριμία στη Δοκό με το γάλλο αλπινιστή Leonis, ο οποίος ζει στην Ελλάδα και εργάζεται ως ξεναγός. Ο Leonis μιλά με ενθουσιασμό για τις φυσικές ομορφιές του τόπου και περιγράφει την ανεπανάληπτη αρμονία μεταξύ ανθρώπου – φύσης.

Στο πλαίσιο ευρύτερων αφιερωμάτων, το Condé Nast Traveler, στο ίδιο τεύχος, συγκρίνει τα Χανιά με τη Σαντορίνη και παρουσιάζει το νέο κατάστημα της σχεδιάστριας μόδας και εσωτερικών χώρων Θέμιδος Ζουγανέλη στη Μύκονο και τις συνεργασίες της με ξενοδοχεία του νησιού.

Τα αφιερώματα αποτελούν συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας της συντακτικής ομάδας του Condé Nast Traveler με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης και τον ΕΟΤ Παρισίων, καρπός των οποίων υπήρξε και το αφιέρωμα στην Αθήνα με την Ariane Labed, που δημοσιεύτηκε στο τεύχος Μαρτίου του 2019.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr