Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Η Ariane Labed διαφημίζει την Αθήνα
Την Αθήνα διαφημίζει η Ariane Labed

Μαδρίτη – Η Ariane Labed διαφημίζει την Αθήνα

Την Αθήνα διαφημίζει η Ariane Labed στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού Condé Nast Traveler, το οποίο αφιερώνει δεκαέξι σελίδες στην ελληνική πρωτεύουσα.

Η ελληνογαλλίδα ηθοποιός και μοντέλο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και όπως δηλώνει νιώθει μια πολύ μεγάλη σύνδεση με την Ελλάδα, μια πολύ βαθιά και ιδιαίτερη σύνδεση. Η Αθήνα, όπως βεβαιώνει και ο σύζυγός της, ο σκηνοθέτης Γιώργος Λάνθιμος, την έχει κατακτήσει: «Υπάρχει κάτι εδώ που δεν ξέρω πώς να το ορίσω… Είναι σαν να είμαι ερωτευμένη, κάτι δυνατότερο από εμένα».

Στο αφιέρωμα κυριαρχούν ποικίλες εικόνες της ελληνικής πρωτεύουσας: παραδοσιακές ταβέρνες στην Πλάκα και στου Ψυρρή, ο Εθνικός Κήπος, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, μπαράκια στο Παγκράτι, παπάδες και πωλητές κουλουριών, ο ναός του Ερεχθείου, το Ζάππειο, η Ακρόπολη, η πλατεία Συντάγματος. Σε μερικές από αυτές απεικονίζεται και η Ariane Labed, καθώς το κείμενο που τις συνοδεύει συνδυάζει την Αθήνα και τα αγαπημένα της μέρη με την προσωπική και επαγγελματική ζωή της και τα συναισθήματά της για την πόλη όπου έζησε τα εννέα πρώτα χρόνια της ζωής της.

«Το καλό της Αθήνας είναι ότι, κατά κάποιον τρόπο, είναι μικρή και μπορείς να πας περπατώντας σε πολλά μέρη. Όπως για παράδειγμα, στα Εξάρχεια, την αναρχική περιοχή, φοιτητική και πολιτικά ενεργοποιημένη, και μετά στο Κολωνάκι, πιο αριστοκρατική γειτονιά, πιο σικ, ένας άλλος κόσμος. Αυτό που με κυριεύει είναι ακριβώς αυτός ο συνδυασμός από διαφορετικά περιβάλλοντα», δηλώνει η ελληνογαλλίδα ηθοποιός.

Το κείμενο περιέχει, επιπλέον, πρακτικές πληροφορίες για τις πτήσεις μεταξύ Μαδρίτης και Αθήνας, προτάσεις για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση και ιδέες για τα μέρη που μπορεί να επισκεφθεί κανείς κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης παραμονής του στην ελληνική πρωτεύουσα.

Για την υλοποίηση του αφιερώματος η συντακτική ομάδα του περιοδικού συνεργάστηκε με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης και τον ΕΟΤ Παρισίων.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr