Τρέχων Άρθρο
Μαδρίτη – Αφιέρωμα στην ηπειρωτική Ελλάδα
Η πρώτη σελίδα του αφιερώματος στη Θεσσαλία και την Ήπειρο

Μαδρίτη – Αφιέρωμα στην ηπειρωτική Ελλάδα

Αφιέρωμα στη Θεσσαλία και την Ήπειρο δημοσίευσε το εβδομαδιαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Viajes της εφημερίδας La Razón, στην έκδοση της 6ης Ιουλίου 2018.

Στόχος του ταξιδιωτικού οδοιπορικού που πραγματοποίησαν οι δημοσιογράφοι Julio Castro και Jorge Jiménez Ríos ήταν να αναδειχθούν στο ισπανικό κοινό οι άγνωστες πτυχές μιας άλλης Ελλάδας, λιγότερο τουριστικής. Οι προορισμοί που επιλέχθηκαν, ως σύγχρονοι και ελκυστικοί τόποι διακοπών και χαλάρωσης, μεταθέτουν το κέντρο βάρους της τουριστικής πρότασης από τον ήλιο και τη θάλασσα στις ορεινές ομορφιές και τις δραστηριότητες στο βουνό, σε συνδυασμό με τη γοητεία του παραδοσιακού χαρακτήρα των οικισμών της περιοχής.

Το αφιέρωμα ξεκινά από τα απόκρημνα Μετέωρα και την Καλαμπάκα και συνεχίζει στην Πίνδο, τα Ζαγοροχώρια, το Εθνικό Πάρκο του Βίκου-Αώου και τον ποταμό Βοϊδομάτη, για να καταλήξει στις ακτές του Ιονίου Πελάγους, στην Πάργα και τα Σύβοτα.

Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται με εντυπωσιακές φωτογραφίες από τα Μετέωρα και την Πάργα, με πρακτικές συμβουλές για τις αεροπορικές συνδέσεις μεταξύ Ισπανίας και Ελλάδας και με προτάσεις σχετικά με τη διαμονή και το φαγητό στις διάφορες πόλεις και τα χωριά της περιοχής. Δημοσιεύονται, επίσης, σύνδεσμοι στο διαδίκτυο για πρακτικές πληροφορίες και δραστηριότητες που προσφέρονται στην περιοχή.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Μαδρίτης συνεργάστηκε στενά με την εφημερίδα La Razón και την αρχισυντάκτρια του περιοδικού Viajes Raquel Bonilla για την εκπόνηση του αφιερώματος. Συνέβαλε στην εξεύρεση χορηγών της αποστολής και κατέβαλε τη μέγιστη προσπάθεια για τη διευκόλυνση των δημοσιογράφων καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στην Ελλάδα.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr