Τρέχων Άρθρο
Τίρανα – Ένα ελληνικό συμπόσιο: Οινογνωσία
Επαγγελματίες του κλάδου του κρασιού και δημοσιογράφοι συμμετέχουν στην εκδήλωση οινογνωσίας που διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδας στα Τίρανα.

Τίρανα – Ένα ελληνικό συμπόσιο: Οινογνωσία

Διήμερη εκδήλωση για την προβολή του ελληνικού οίνου στην αγορά και το κοινό της Αλβανίας διοργάνωσε η Πρεσβεία της Ελλάδος στα Τίρανα, στις 19 και 20 Ιουνίου 2018. Πρόκειται για την τρίτη διοργάνωση που πραγματοποιείται με το καθιερωμένο πλέον σήμα GR-EAT και στόχο τη γνωριμία των αλβανικών επιχειρήσεων και του καταναλωτικού κοινού με επιλεγμένα ελληνικά τρόφιμα και ποτά. Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ελληνικά κρασιά (GREAT WINES) και είχε τον τίτλο «Ένα ελληνικό συμπόσιο: Οινογνωσία», θέλοντας να αξιοποιήσει τόσο την αρχαία όσο και τη σύγχρονη έννοια του συμποσίου.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση των ειδών και ποικιλιών των ελληνικών σταφυλιών και κρασιών από την οινολόγο Χρύσα Γιατρά-Μπάτζη, τον σεφ Renato Mekolli και τον οινολόγο Ilir Lagji. Στη συνέχεια ακολούθησε οινογνωσία κρασιών από 13 επιλεγμένα ελληνικά οινοποιεία, αποκλειστικά για επαγγελματίες και δημοσιογράφους του κλάδου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διμερείς συναντήσεις των εκπροσώπων των ελληνικών οινοποιείων με ενδιαφερόμενες αλβανικές επιχειρήσεις. Τον συντονισμό της παρουσίασης ανέλαβε η δημοσιογράφος Fjodora Fjora.

Το ευρύ καταναλωτικό κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει 11 ετικέτες ελληνικών κρασιών, από γηγενείς ποικιλίες σταφυλιών, κατά τη διάρκεια δύο δείπνων οινικής και γαστρονομικής εμπειρίας, το μενού των οποίων επιμελήθηκε ο διακεκριμένος Έλληνας σεφ του ξενοδοχείου Makedonia Palace Σωτήρης Ευαγγέλου. Η εκδήλωση συνοδεύτηκε με ζωντανή ελληνική μουσική από τριμελές ελληνικό μουσικό συγκρότημα.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τιράνων στήριξε την εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας με την επικοινωνιακή της προβολή στα αλβανικά ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η εκδήλωση έτυχε ευρείας απήχησης καθώς ρεπορτάζ μετέδωσαν οι αλβανικοί τηλεοπτικοί σταθμοί News 24 και Vizion Plus TV, ο ελληνικός τηλεοπτικός σταθμός STAR (μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων 21ης Ιουνίου 2018, στο 32:30) και το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr