Τρέχων Άρθρο
Σουηδία – Η δική μας Κάλλας στη Στοκχόλμη
Αφίσα με τη Μαρία Κάλλας

Σουηδία – Η δική μας Κάλλας στη Στοκχόλμη

Υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Σουηδία και της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας προβλήθηκε στις 6 Μαΐου 2018, στην κατάμεστη αίθουσα του Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Στοκχόλμης, η ταινία «Η δική μας Κάλλας» του σκηνοθέτη Μπάμπη Τσόκα.

Η ταινία, η οποία έχει τη μορφή ντοκιμαντέρ, φωτίζει άγνωστες πτυχές της ζωής και της οικογένειας της ελληνίδας σοπράνο, προβάλλει το ρόλο της στο χώρο του λυρικού θεάτρου, τη διεθνή της καριέρα αλλά και τον τόπο καταγωγής της, το Νεοχώρι του Δήμου Μελιγαλά στη Μεσσηνία. Μάλιστα, ειδική μνεία γίνεται στο εγκαταλελειμμένο και μισογκρεμισμένο πατρικό της σπίτι, το οποίο ο Δήμος Μελιγαλά προτίθεται να ανακαινίσει, έτσι ώστε να λειτουργήσει ως μουσείο για τη ζωή και την καριέρα της μεγάλης καλλιτέχνιδος.

Την ταινία προλόγισε ο Πρέσβυς της Ελλάδος στη Σουηδία κ. Δημήτριος Τουλούπας, ενώ χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε ο πρώην Δήμαρχος Μελιγαλά και νυν Πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μαρίας Κάλλας» κ. Φίλιππος Μπάμης.

Ο σκηνοθέτης Μπάμπης Τσόκας αναφέρθηκε στα γυρίσματα της ταινίας και εξήρε τη συμβολή του διακεκριμένου Έλληνα αρχαιολόγου, κ. Πέτρου Θέμελη, και του ιδρυτικού μέλους του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μαρίας Κάλλας» και εκπροσώπου της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας στην Ευρώπη, κ. Αθανάσιου Ψαρούλη.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρέσβυς της Κύπρου στη Σουηδία κ. Σώτος Λιασίδης ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι ομογενειακών φορέων, παράγοντες της ελληνικής παροικίας και της σουηδικής κοινωνίας και μέλη της ομογένειας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Στοκχόλμης στήριξε την εκδήλωση με την επικοινωνιακή της προβολή στα σουηδικά ΜΜΕ, τους διαχειριστές πολιτιστικών blogs και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr