Τρέχων Άρθρο
Πορτογαλία – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
Άποψη της πλατείας του πορτογαλικού μεσαιωνικού χωριού Óbidos, όπου πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών.

Πορτογαλία – Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

Στο μεσαιωνικό χωριό Óbidos πραγματοποιήθηκε φέτος ο εορτασμός της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, που διοργανώνει κάθε χρόνο το πορτογαλικό παράρτημα της Εθνικής Ένωσης Ινστιτούτων Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EUNIC), με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Πορτογαλία.

Η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Πορτογαλία, ως συνεργαζόμενο μέλος του τοπικού παραρτήματος της EUNIC, εκπροσώπησε τη χώρα μας στις εκδηλώσεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 29 Σεπτεμβρίου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Λισσαβώνας, εκπροσωπώντας την ελληνική Πρεσβεία, συμμετείχε στο πολυγλωσσικό και πολυπολιτισμικό αυτό φεστιβάλ της EUNIC, οργανώνοντας σχετικό περίπτερο πληροφοριών. Επιπλέον, έλαβε μέρος στην καθιερωμένη δράση speak dating, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες μπορούσαν, με την ενημέρωση και αρωγή του πορτογάλου καθηγητή και ελληνιστή José António Ideias, να ανακαλύψουν την ελληνική γλώσσα αλλά και να δοκιμάσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες.

Παράλληλα, στο παρακείμενο πολιτιστικό κέντρο «José Saramago» οργανώθηκε βιντεοπροβολή, διάρκειας 90′, για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της Ελλάδας και την προβολή της χώρας μας ως τουριστικού προορισμού.

Σχετικά ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν, μεταξύ άλλων, στο Πορτογαλικό Πρακτορείο Ειδήσεων LUSA, στην ενημερωτική ιστοσελίδα noticiasaominuto.com και στην Gazeta das Caldas, τοπική εφημερίδα της επαρχίας της Εστρεμαδούρα, όπου ανήκει το Óbidos.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr