Τρέχων Άρθρο
Νέα Υόρκη – Η Ελλάδα στην 63η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών
Συμμετοχή της Ελλάδας στην 63η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών

Νέα Υόρκη – Η Ελλάδα στην 63η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών

Στην 63η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Καθεστώς των Γυναικών, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Οργανισμού από τις 11 έως τις 16 Μαρτίου 2019, εκπροσωπήθηκε η Ελλάδα, από την Υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδια για θέματα Ισότητας Φύλων, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Η κυρία Χρυσοβελώνη εκφώνησε ομιλία, στο πλαίσιο της Γενικής Συζήτησης στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στις 13 Μαρτίου 2019, όπου παρουσίασε του βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2016-2020, οι οποίοι είναι η καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, η ενσωμάτωσή τους στην αγορά εργασίας, η συμμετοχή τους στη λήψη αποφάσεων, η διευκόλυνσή τους στην εξισορρόπηση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής και η καταπολέμηση των στερεοτύπων που αναπαράγονται από το εκπαιδευτικό σύστημα και τα ΜΜΕ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κυρία Χρυσοβελώνη στο μεγάλο αριθμό προσφύγων γυναικών στην Ελλάδα και την ανάγκη εξασφάλισης ίσης πρόσβασης.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών συμμετείχε επιπλέον, ως κεντρική ομιλήτρια, σε παράλληλη συνεδρίαση με θέμα «Η ασφάλεια των γυναικών», στις 12 Μαρτίου, στη συνάντηση των εκπροσώπων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στις 11 Μαρτίου, και στη συζήτηση με θέμα «Ενδυνάμωση των γυναικών: νέες προκλήσεις στον ψηφιακό κόσμο», στις 14 Μαρτίου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης μερίμνησε για την επικοινωνιακή προβολή της ελληνικής συμμετοχής στη Σύνοδο, σε συνεργασία με το Γραφείο Τύπου της Υφυπουργού Εσωτερικών. Σχετικά ρεπορτάζ δημοσίευσαν το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εφημερίδες Greek News, Εθνικός Κήρυκας και Hellas Journal, ο τηλεοπτικός σταθμός New Greek TV και ο ιστότοπος Αναμνήσεις – Πάνθεον Ελληνισμού.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr