Τρέχων Άρθρο
Η ΓΓΕΕ στο διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο Nordic Games 2018

Η ΓΓΕΕ στο διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο Nordic Games 2018

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τη συνδρομή του Γραφείου Τύπου Στοκχόλμης, συνεργάζεται ακόμη μια χρονιά με το διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο Nordic Games που θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας από τις 23 ως τις 25 Μαΐου και υποστηρίζει την αποστολή πέντε ελληνικών ομάδων ανάπτυξης ψηφιακών παιχνιδιών.

Δείτε φωτογραφίες

Το Nordic Games αποτελεί μια από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στο χώρο του game industry, φέρνοντας σε επαφή επαγγελματίες από όλο τον κόσμο με την επιχειρηματική κοινότητα του σκανδιναβικού gaming η οποία απαριθμεί πάνω από 8,000 μέλη. Η περσινή διοργάνωση συγκέντρωσε το ενδιαφέρον περισσοτέρων των 2,000 επισκεπτών, ενώ συμμετείχαν 750 εταιρείες από 55 χώρες.

Η συμμετοχή και η συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας με τα Nordic Games εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων με στόχο:

  • Την προβολή και προώθηση του εγχώριου ψηφιακού παιχνιδιού
  • Τη διασύνδεση της εγχώριας αγοράς videogames με τη παγκόσμια
  • Την προσέλκυση επενδύσεων
  • Την προβολή της Ελλάδας και της Αθήνας ειδικότερα ως κόμβος επιχειρηματικότητας στον τομέα της οπτικοακουστικής παραγωγής και συγκεκριμένα του ψηφιακού παιχνιδιού.

Περισσότερες πληροφορίες για το φετινό Nordic Games μπορείτε να βρείτε εδώ:
http://conf.nordicgame.com/

Η ελληνική συμμετοχή

Οι ελληνικές εταιρείες που θα συμμετάσχουν είναι οι:

Οι πέντε ελληνικές ομάδες θα λάβουν μέρος στην έκθεση Game Developers Expo που διοργανώνεται κάθε χρόνο από τα Nordic Games προκειμένου να παρουσιάσουν τα παιχνίδια τους σε ένα διεθνές κοινό, θα λάβουν μέρος σε επαγγελματικές συναντήσεις με publishers, επενδυτές και δημοσιογράφους, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ομιλίες και εργαστήρια από γνωστά studio του εξωτερικού. Μαζί τους θα βρίσκεται και το Athens Games Festival, η πετυχημένη διοργάνωση της ΓΓΕΕ για την ενίσχυση και προώθηση της ελληνικής επιχειρηματικότητας στον ανταγωνιστικό τομέα του ψηφιακού παιχνιδιού, η οποία θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά στις 20-21 Οκτωβρίου 2018.

Κατά τη διάρκεια του φετινού Nordic Game θα διεξαχθούν και οι τελικοί του Nordic Game Discovery Contest, ενός διαγωνισμού για την ανάδειξη του καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου παιχνιδιού. Στην τελική φάση που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 23-25 Μαΐου, θα διαγωνιστεί και η ελληνική εταιρεία Happyland Entertainment, η οποία κέρδισε μια θέση μεταξύ των καλύτερων της Ευρώπης στους προημιτελικούς που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του περσινού Athens Games Festival 17.

 

Γνωρίστε τα παιχνίδια που θα ταξιδέψουν στα Nordic Games 2018.

Αurora – The Lost Medallion episode I / (Ωρόρα – Το χαμένο Μενταγιόν επεισόδιο Ι) της ομάδας Noema Games

Το Aurora – The Lost Medallion είναι ένα δισδιάστατο point & click παιχνίδι περιπέτειας και επιστημονικής φαντασίας, ζωγραφισμένο στο χέρι. Πρόκειται για μια οικογενειακή, διαστημική περιπέτεια, γεμάτη στοιχεία φαντασίας και επιρροές από κλασσικές ταινίες και παιχνίδια αυτού του είδους. Αν και εκ πρώτης όψεως, το παιχνίδι μοιάζει με κωμωδία, η υποκείμενη ιστορία είναι μάλλον δραματική και περιβάλλεται από ένα βαθύ πέπλο μυστηρίου.

Βρισκόμαστε στο ηλιακό σύστημα Trappist-1, 39 έτη φωτός μακριά από την Γη. Κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του πλανήτη Ύδωρ, μέσα σε μια τεχνολογικά εξελιγμένη σπηλιά, ζούνε οι ήρωες μας, παιδιά που μεγαλώνουν υπό την επίβλεψη δεκάδων ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη. Δίχως να γνωρίζουν κάτι για το παρελθόν τους, και με ένα ηχογραφημένο μήνυμα ως τη μόνη τους αληθινή καθοδήγηση, τα παιδιά αφιερώνουν τη ζωή τους στη συντήρηση της μικρής τους κοινωνίας και στην προετοιμασία για το “Προσκύνημα», ένα ταξίδι μέσα από την παγωμένη έρημο του Ύδωρ, ως την κορυφή ενός μακρινού βουνού.

Η ιστορία θα μας ταξιδέψει μέσα απ’ την παράξενη κοινωνία των παιδιών και έξω στην άγρια φύση του Ύδωρ. Θα ακολουθήσουμε την Ωρόρα και το κατοικίδιο της τον Νίμο, στην προσπάθεια τους να αποκαλύψουν τα μυστικά της Σπηλιάς, του εκκεντρικού της «Αρχιτέκτονα» και των μυστήριων μα σιωπηλών «Φωνών».

RUM Ram της ομάδας Lucid Ferret

Το πρώτο παιχνίδι της ομάδας Lucid Ferret έχει ήδη εκδοθεί και λέγεται Rum Ram. Στο κόσμο του Rum Ram, το ρούμι έχει χαθεί από όλο το κόσμο. Οι ισχυροί βασιλιάδες από τους λαούς των Ελλήνων, Αιγυπτίων, Βίκινγκ και Μάγια, έχουν χάσει τα λογικά τους από αυτό το συμβάν αφού συνήθιζαν να διασκεδάζουν πίνοντας ρούμι. Η κατάσταση αυτή τους ανάγκασε να πάρουν το δυνατότερο τους καράβι και να συγκρουστούν με τους αντίπαλους τους προκειμένου να κλέψουν ό,τι ρούμι έχει απομείνει πάνω σε αυτόν τον κόσμο.

Παίζεται από δύο ως τέσσερις παίκτες ταυτόχρονα και στόχος είναι να βυθίσεις τα πλοία των αντιπάλων σου.

PAULPAUL

Το PAULPAUL είναι ένα αφηγηματικό παιχνίδι VR Tech-Noir όπου οι παίκτες ανακαλύπτουν την ταυτότητά τους εξερευνώντας περιβάλλοντα και γεγονότα σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Η ιστορία λαμβάνει χώρα στο μη-μακρινό μέλλον, όταν η ανθρωπότητα είναι πια έτοιμη να εποικίσει τον πλανήτη Άρη. Οι καινοτομίες σε επίπεδο γαιοπλασίας, τεχνητής νοημοσύνης και άλλων τεχνολογιών, κατέστησαν επιτέλους δυνατή μια τέτοια ιδέα.

Go Heroes: Ο Prometheus της ομάδας Happyland Entertainment

Το Go Heroes: Ο Prometheus, είναι ένα παιχνίδι κλιμακούμενης πλοκής με εξερεύνηση και γρίφους που διαδραματίζεται χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο Δίας εξοργισμένος με τους ανθρώπους αποφασίζει να τους στερήσει τη δύναμη τη φωτιάς. Η ανθρωπότητα βυθίζεται στο σκοτάδι και ο πολιτισμός καταρρέει. Ο Τιτάνας Προμηθέας, όμως αποφασίζει να αντισταθεί στον Ολύμπιο Θεό και να κλέψει τη φωτιά ώστε να την επιστρέψει στους ανθρώπους και η περιπέτεια αρχίζει!

Lil’ Arena της ομάδας Tall Guy Productions 

Σ’ έχει δέσει η Ζωή με Ευθύνες και Υποχρεώσεις, πού φαίνεται να έχουν αυτο-προσκληθεί στο ήδη φορτωμένο σου πρόγραμμα. “Τι θα λεγες να ξαναζήσεις εκείνες τις ατέλειωτες νύχτες, που έπαιζες PvP με τους φίλους σου μέχρι να ξημερώσει;” Άκου από κοντά αυτή τη μικρή φωνούλα – “Eίσαι όντως έτοιμος να τ’ αφήσεις όλα πίσω σου; Εδώ είναι η ευκαιρία σου να ξαναμπείς στην Αρένα!” Τέρμα το Grinding και η σπατάλη χρόνου. Ακόνισε τις ικανότητές σου ή κατατροπώσου ταχύτερα από ποτέ. Θα τα καταφέρεις; Ξέχνα τα ματς που κρατάνε περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε – σ αυτήν την Αρένα για 2 με 8 παίκτες, μπήκες και βγήκες σε κάτω από 6 λεπτά. Δε θα μας ακούσεις να λέμε “Εύκολο να το Μάθεις, δύσκολο να το Κατακτήσεις” – αλλά μην ξεγελιέσαι. Μαθαίνοντας τα 20 Abilities του παιχνιδιού, η περιέργεια και η εφευρετικότητά σου, θα σου ξεκλειδώσουν πάνω από 600 συνδυασμούς που θα δώσουν στο στύλ σου τη διαφορετικότητα που έψαχνες. Αυτό είναι το Lil’ Arena !

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr