Τρέχων Άρθρο
Τελ Αβίβ – 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου
21ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου

Τελ Αβίβ – 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου

Με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ, η ελληνίδα σκηνοθέτις Ελίνα Ψύκου συμμετείχε ως επίτιμη προσκεκλημένη στο 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου, που διοργανώθηκε στο Τελ Αβίβ από τις 16 έως τις 22 Ιουνίου 2019.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην ελληνίδα κινηματογραφίστρια, με την προβολή των ταινιών της «Ο γιος της Σοφίας» και «Η Αιώνια Επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά». Μετά την προβολή της ταινίας «Ο γιος της Σοφίας» ακολούθησε συζήτηση της δημιουργού με το κοινό.

Επιπλέον, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί στο σεμινάριο (master class) που διοργανώθηκε με κεντρική ομιλήτρια την Ελίνα Ψύκου, το οποίο παρακολούθησαν σπουδαστές κινηματογράφου και νέοι κινηματογραφιστές. Η βραβευμένη σκηνοθέτις παρουσίασε τη μεθοδολογία της και τις κεντρικές θεματικές του έργου της.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου του Τελ Αβίβ θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα του είδους του στον κόσμο και υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, από τον Δήμο και το Πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, το ισραηλινό Υπουργείο Εξωτερικών, την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ινστιτούτο Γκαίτε, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο και τις Πρεσβείες των ΗΠΑ, της Αργεντινής, της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας και της Σλοβακίας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ είχε υποστηρίξει τη συμμετοχή της Ελλάδας και στο 20ο Διεθνές Φεστιβάλ Σπουδαστών Κινηματογράφου (2018).

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr