Τρέχων Άρθρο
Τελ Αβίβ – Προβολή της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης»
Αφίσα της ταινίας "Ουζερί Τσιτσάνης"

Τελ Αβίβ – Προβολή της ταινίας «Ουζερί Τσιτσάνης»

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ υποστήριξε την ελληνική συμμετοχή στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γαλλοφωνίας που διοργανώθηκε στην Ταινιοθήκη της Χολόν τον Μάρτιο του 2018 από την Πρεσβεία της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες εννέα χωρών (Ακτή Ελεφαντοστού, Βέλγιο, Βουλγαρία, Ελβετία, Ελλάδα, Καμερούν, Καναδάς, Κύπρος, Ρουμανία) οι οποίες συμμετέχουν στο δίκτυο της Γαλλοφωνίας.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ προβλήθηκε η ταινία (παραγωγής 2015) του Μανούσου Μανουσάκη «Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday». Το σενάριο της ταινίας είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη και πραγματεύεται τον έρωτα ενός Χριστιανού και μιας Εβραίας κατά τη διάρκεια της γερμανικής Κατοχής στη Θεσσαλονίκη.

Η ταινία ήταν η δημοφιλέστερη του φεστιβάλ, με υψηλή προσέλευση θεατών. Επίσης, λόγω του θέματος και της απήχησής της, το Δίκτυο Ταινιοθηκών του Ισραήλ αποφάσισε να αγοράσει τα δικαιώματα προβολής της ταινίας προκειμένου να τη συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους κατά τη Διεθνή Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος (27 Ιανουαρίου) και κατά το Yom HaShoah (Ημέρα Μνήμης Ολοκαυτώματος στο Ισραήλ, τον Απρίλιο ή τον Μάιο, σύμφωνα με το εβραϊκό ημερολόγιο).

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ ανέλαβε το κόστος υποτιτλισμού και την επικοινωνιακή προώθηση της ταινίας, ενώ, σε συνεργασία με Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στο Ισραήλ, εξασφαλίστηκε χορηγία ούζου που προσφέρθηκε πριν από την προβολή της ταινίας. Επίσης, σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ισραήλ, για την παράλληλη τουριστική προώθηση της Ελλάδας, και ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης, πριν από την ταινία προβλήθηκαν βίντεο και διανεμήθηκε έντυπο υλικό αφενός τουριστικού περιεχομένου και αφετέρου για την εβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday» είχε προβληθεί στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γαλλοφωνίας και τον Μάρτιο του 2017, με αντίστοιχα υψηλή προσέλευση θεατών.

Με υψηλή προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας "Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday" στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γαλλοφωνίας του Τελ Αβίβ.
Με υψηλή προσέλευση θεατών πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας “Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday” στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Γαλλοφωνίας του Τελ Αβίβ.
Το κοινό της ταινίας "Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday" είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και την εβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.
Το κοινό της ταινίας “Ουζερί Τσιτσάνης / Cloudy Sunday” είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τους ελληνικούς τουριστικούς προορισμούς και την εβραϊκή πολιτιστική κληρονομιά της Ελλάδας.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr