Τρέχων Άρθρο
Τελ Αβίβ – Έλληνες καλλιτέχνες στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής
Παράσταση του μουσικού συνόλου στο Μουσείο του Τελ Αβίβ

Τελ Αβίβ – Έλληνες καλλιτέχνες στο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής

Με την υποστήριξη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Τελ Αβίβ, οι Έλληνες μουσικοί Δημήτρης Κούντουρας (φλογέρα) και Ηλέκτρα Μιλιάδου (βιόλα ντα γκάμπα και μεσαιωνική βιέλλα) συμμετείχαν στο ετήσιο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής του Πολιτιστικού Κέντρου Felicja Blumental στο Τελ Αβίβ, που διεξήχθη από τις 15 έως τις 20 Μαΐου 2017.

Οι δύο μουσικοί συμμετείχαν σε πενταμελές μουσικό σύνολο μαζί με την ισραηλινή σοπράνο Yeela Avital, τον περκασιονίστα Erez Mounk και την ελληνικής καταγωγής φλαουτίστρια Doret Florentin. Το μουσικό σύνολο έδωσε τρεις συναυλίες: στο Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, στο Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Ισραήλ, στην πόλη Ραανάνα, και στο κιμπούτς Ein HaShofet στο βόρειο Ισραήλ.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική Ιταλών και Ισπανών συνθετών, καθώς και του Έλληνα συνθέτη Φραγκίσκου Λεονταρίτη, σε συνδυασμό με παραδοσιακή μουσική από την Ελλάδα και ισπανοεβραϊκά (σεφαραδίτικα) τραγούδια.

Παράλληλα, το μουσικό σύνολο εμφανίστηκε στην εκδήλωση υποδοχής κατά την πρεμιέρα της τραγωδίας του Σοφοκλή «Οιδίπους Τύραννος», που παρουσιάστηκε στο Θέατρο Gesher, στο Τελ Αβίβ, στις 18 Μαΐου 2017.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr