Τρέχων Άρθρο
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 FM

Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 FM

Συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη στο ραδιοφωνικό σταθμό Talk Radio 98,9 FM με τον δημοσιογράφο Τάκη Χατζή

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είχατε πει, ο κ. Πρωθυπουργός και μας το υπενθύμισε, είχε πει στη Βουλή: «Φέρτε το κατηγορητήριο να το συζητήσουμε για να πάμε στην προανακριτική». Τι θα πείτε; Ποια είναι η απάντηση που δίνετε;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Θα πούμε ότι αυτό που θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ ως κίνηση, το ότι έφερε το κατηγορητήριο, είναι μόνο στο μυαλό του. Είναι ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Υπάρχει μια διαδικασία που προβλέπει το Σύνταγμα της χώρας. Ο Κανονισμός του Κοινοβουλίου. Η σύνταξη κατηγορητηρίου. Να το συνοδέψει κάποιος με 30 τουλάχιστον υπογραφές και κατάθεσή του στον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο Κανονισμός. Αυτό το οποίο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα επικοινωνιακό παιχνίδι ακόμα στις πλάτες πονεμένων ανθρώπων, το οποίο ξεκίνησε από το Instagram και το TikTok -και καλά έκαναν, είναι και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ένας σύγχρονος τρόπος διάδοσης των μηνυμάτων- και κατέληξε σε μία μη επίδοση, ούτε καν επίδοση, σε έναν αναρμόδιο που απουσίαζε στη Θεσσαλονίκη, αναρμόδιο για το θέμα, τον κ. Καλαφάτη. Όλο αυτό, όπως καταλαβαίνετε, δεν είχε καμία ουσία. Είναι μόνο με επικοινωνιακούς όρους. Είναι άλλο ένα επεισόδιο αυτού του επικοινωνιακού παιχνιδιού, οπότε για να απαντήσουμε, κ. Χατζή, πρέπει να έχουμε ένα κανονικό αίτημα, με κανονικό κατηγορητήριο, με κανονικές υπογραφές εκεί που προβλέπεται από τον Νόμο. Δεν θα παρακάμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Σύνταγμα, ούτε την κοινοβουλευτική διαδικασία, ούτε θα απαξιώνει τους θεσμούς για να κάνει παιχνίδι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ένα λεπτό, όμως, αφού το είπε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε αν το καταθέσουν, είχε πει ο κ. Βορίδης ότι εμείς δεν θα το ψηφίσουμε. Τώρα παίζετε στην πλάτη μας όλοι. Δηλαδή, εντάξει, συγγνώμη…

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Όχι, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Διαφωνήστε όσο θέλετε. Αλλά κι εμείς είμαστε πολίτες, θέλουμε να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Δεν πρέπει να ξεκαθαρίσει;

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ακριβώς.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί δεν την ψηφίζετε την έρημη την Προανακριτική να τελειώνουμε; Να δούμε τι θα βγάλει.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μισό λεπτό. Μας κατηγορείτε για κάτι που δεν μπορούμε να κάνουμε. Δηλαδή, μας κατηγορείτε γιατί δεν ψηφίζουμε ή γιατί δεν απαντάμε σε κάτι το οποίο δεν έχουμε ερωτηθεί. Τα κόμματα, οι βουλευτές, όσοι μετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, μετέχουμε με κάποιους κανόνες. Το να καθόμαστε να απαντάμε σ’ ένα αίτημα, που έχει υποβληθεί μόνο στα λόγια – αν έρθετε εσείς στο γραφείο μου και μου ζητήσετε ως δικηγόρο να σας καταθέσω μια μήνυση κατά κάποιου και σας πάρω λεφτά, αλλά τη μήνυση την καταθέσω στο ταχυδρομείο, στα ΕΛΤΑ, τότε θα σας εξαπατήσω. Η μήνυση κατατίθεται στην Εισαγγελία ή σ’ ένα Αστυνομικό Τμήμα. Πρώτον. Δεύτερον, που βοηθάει όλο αυτό στη διαλεύκανση της υπόθεσης, όλο αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι; Πουθενά. Συμφωνώ σ’ αυτό. Αλλά, αυτό δεν είναι δική μας ευθύνη. Εμείς τι λέμε; Όλα στη Δικαιοσύνη. Όλα στο φως. Υπάρχει κάτι το οποίο έχει αιτηθεί η Δικαιοσύνη από οποιονδήποτε και η δήθεν κακιά Κυβέρνηση το έχει αποσιωπήσει, το έχει απορρίψει; Τίποτα. Και να σας πω και κάτι. Εμείς δεν έχουμε απορρίψει από πριν τίποτα. Αλλά, αν με ρωτάτε γι’ αυτό το οποίο υπονοείται από την Αντιπολίτευση – δεν λέγεται ξεκάθαρα – αν μπορεί να πάει ένας Υπουργός για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ότι ήθελε, δηλαδή, να σκοτωθούν αυτοί οι άνθρωποι, που χάθηκαν τόσο άδικα, τότε προφανώς η απάντηση είναι όχι.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχουν δύο περιπτώσεις στον ενδεχόμενο δόλο. Η μια που υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ενώ ήξερε ότι αυτές οι παραλήψεις μπορούν να δημιουργήσουν δυστύχημα, δεν προχώρησε. Αυτό εννοούν ενδεχόμενο δόλο. Μην τρελαθούμε, τώρα. Δικηγόρος είστε. Μην τα κάνετε και εσείς άσπρα-μαύρα.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Κύριε Χατζή, επειδή είμαι δικηγόρος…

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Επειδή είστε δικηγόρος, γι’ αυτό σας το λέω.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: … ο ενδεχόμενος δόλος απαιτεί πιθανολόγηση του επερχόμενου αποτελέσματος και αποδοχή του από αυτόν ο οποίος το κάνει.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ε, αυτό λέμε. Ότι αποδέχθηκε ο κ. Καραμανλής ότι μπορεί να έχει δυστύχημα και δεν προχώρησε σε αλλαγές που έπρεπε, αυτό λέμε.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ:  Αυτή είναι και η λογική, την οποία, όμως, δεν δεχόμαστε, για να μην παίζουμε με τις λέξεις. Σημαίνει ότι θα έπρεπε τότε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παππάς, που δεν είχε ολοκληρώσει το 112 και όπως είπε ο εισαγγελέας έδρας για το Μάτι, όχι εγώ κι εσείς, ο εισαγγελέας έδρας, ότι αν υπήρχαν συστήματα εκκένωσης θα είχαν σωθεί άνθρωποι, να πάει κατηγορούμενος ο κ. Παππάς -που εμείς δεν το πιστεύουμε αυτό- για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο ή ο κάθε υπουργός, εν προκειμένω αυτοί που κάνανε τις κατατμήσεις στην Πατρών-Πύργου, να πάνε κατηγορούμενοι για κάθε θύμα της ασφάλτου εν προκειμένω στην Πατρών-Πύργου. Εμείς με αυτή τη λογική «ακροβασίας» διαφωνούμε. Αλλά το ξαναλέω δεν υπάρχει τίποτα, κανένα αίτημα το οποίο να έχει υποβληθεί κι εμείς να το έχουμε αποφύγει να το απαντήσουμε. Αλλά όχι στα λόγια. όλα αυτά έχουνε διαδικασίες. Και τις διαδικασίες δεν τις αναφέρω με τυπολατρικούς όρους. Είναι ουσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο κ. Καλαφάτης δεν είναι…

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: … οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να απαντήσουν. Δεν μπορούν να λένε υποβάλαμε αίτημα και να μην τον έχουν υποβάλει. Αυτοί παίζουν με τις λέξεις,  δημιουργούν μια κακή εντύπωση στον κόσμο.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στη Νέα Δημοκρατία το στείλανε. Στον κ. Καλαφάτη το δώσανε.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Σας το ξαναλέω. Αν έρθει ένας πελάτης στο γραφείο μου και θέλει να του καταθέσω μήνυση και θα την καταθέσω στα ΕΛΤΑ, και θα την ταχυδρομήσω, θα την στείλω σαν γράμμα θα τον κοροϊδέψω.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ναι, εντάξει, αλλά ο κ. Καλαφάτης δεν είναι τα ΕΛΤΑ, όμως. Είναι κάτι στην Κοινοβουλευτική σας Ομάδα, απ’ ό,τι ξέρω.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Ο κ. Καλαφάτης είναι Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Έχει μια πολύ σημαντική θέση ο άνθρωπος, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την προκαταρκτική εξέταση, με το αίτημα. Καμία σχέση. Το αίτημα αυτό κατατίθεται στη Βουλή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σου φέρνει το αίτημα και σου λέει συμφωνείς κι εσύ να πάμε σε αυτή τη διαδικασία; Ο κ. Καλαφάτης το δίνει στον κύριο Μητσοτάκη, σ’ εσάς, το διαβάζετε και λέτε «δεν συμφωνούμε».

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Μα δεν είναι αυτό το οποίο προβλέπεται, δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Είναι επικοινωνιακό παιχνίδι. Αυτό σας λέω. Δεν έχει καμία σχέση με αυτό το οποίο προβλέπεται. Είναι αόριστο επίτηδες για τη δημιουργία εντυπώσεων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και για να κλείσουμε. Ο κ. Μητσοτάκης, σε μία ανάρτησή του στο Facebook, είπε ότι θα πάει μάρτυρας υπεράσπισης της συζύγου του γι’ αυτά που έγραψε η κυρία Ακρίτα εις βάρος της. Θα ήθελα δυο κουβέντες να μου πείτε. Πώς θα μεθοδεύσετε όλο αυτό, γιατί έχει μία ιδιαίτερη σημασία.

Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: Νομίζω ότι ισχύει στο ακέραιο και αυτό που είπε η σύζυγος του Πρωθυπουργού, η κυρία Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη, το οποίο νομίζω ότι είναι το νόμιμο δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος που προσβάλλεται με συκοφαντίες, ψεύδη. Σημείο-σημείο της ανάρτησης της κυρίας Ακρίτα είναι μια συρραφή όλων των ψεμάτων που ανώνυμα ή επώνυμα τρολς του διαδικτύου διακινούν με έναν χυδαίο τρόπο. Ας πούμε, τα 40 σπίτια αποδεικνύεται ψευδές από το ίδιο το πόθεν έσχες. Όλα αυτά τα οποία λέει είναι αποκυήματα της φαντασίας της και μάλιστα πολύ συκοφαντικά και ασύστολα ψεύδη. Ο Πρωθυπουργός μίλησε ως σύζυγος, όπως κάθε σύζυγος, όταν βλέπει τη γυναίκα του, τα παιδιά του, την οικογένειά του να μπαίνουν στο παιχνίδι του βούρκου πρέπει και αυτός να αντιδράσει. Θεωρώ κ. Χατζή και το λέω ειλικρινά, όχι ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, όχι ως Νεοδημοκράτης, ως ένας νέος άνθρωπος, ως ένας άνθρωπος από όλους αυτούς που μας ακούνε ότι πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτή τη χυδαιότητα και σε αυτό τον βούρκο. Ας κάνουν όσο σκληρή πολιτική κριτική θέλουν, ας αφήσουν έξω τις προσωπικές επιθέσεις και πολύ περισσότερο τις επιθέσεις σε συγγενείς πολιτικών τους αντιπάλων. Αυτό δεν οδηγεί πουθενά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σας ευχαριστώ πολύ.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr