Τρέχων Άρθρο
Ρώμη – Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη
Αφίσα της έκθεσης "La verità è sempre un’altra" με έργα του ΕΜΣΤ στην Εθνική Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης της Ιταλίας.

Ρώμη – Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη

Στις 20 Σεπτεμβρίου εγκαινιάσθηκε στη Ρώμη η έκθεση με τίτλο «Η αλήθεια είναι πάντα μια άλλη» (La verità è sempre unaltra). Πρόκειται για έκθεση που φέρνει είκοσι έργα από τη μόνιμη συλλογή του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) της Αθήνας στην Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης (Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea) της Ρώμης. Τα έργα παρουσιάζονται στο πλαίσιο της έκθεσης Time is Out of Joint, παράλληλα με έργα της μόνιμης συλλογής της ιταλικής πινακοθήκης, που εκτίθενται μουσειακά σε διάλογο μεταξύ τους. Είναι η πρώτη φορά που η Εθνική Πινακοθήκη της Ρώμης ανοίγει τους χώρους της σε ένα ξένο μουσείο, ενσωματώνοντας τη συλλογή του στον εκθεσιακό της προγραμματισμό.

Η έκθεση εγκαινιάσθηκε παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού, καλλιτεχνικού και δημοσιογραφικού κόσμου, καθώς και των διπλωματικών αρχών στην ιταλική πρωτεύουσα. Ακολούθησε ξενάγηση στην έκθεση από τη Διευθύντρια του ΕΜΣΤ Κ. Κοσκινά και την επιμελήτρια της έκθεσης Δ. Βιτάλη. Στη συνέχεια, η Πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία κα. Τασία Αθανασίου παρέθεσε δεξίωση στους χώρους της πρεσβευτικής κατοικίας προς τιμή των διοργανωτών, με την παρουσία των διοικήσεων των δύο πολιτιστικών ιδρυμάτων, καλλιτεχνών, εκπροσώπων πολιτιστικών φορέων της Ρώμης, δημοσιογράφων και διπλωματών.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας (ΓΤΕ) Ρώμης ανέλαβε το επικοινωνιακό σκέλος της εκδήλωσης, σε συνεργασία με το Γραφείο Επικοινωνίας της ιταλικής Εθνικής Πινακοθήκης, μεριμνώντας για την προβολή της έκθεσης στα ιταλικά ΜΜΕ αλλά και για την παρουσία εκπροσώπων τους στις εκδηλώσεις παρουσίασης. Στο πλαίσιο αυτό, κατήρτισε, σε συνεργασία με την ιταλική πλευρά, των κατάλογο των εκπροσώπων των ιταλικών ΜΜΕ που προσκλήθηκαν στα εγκαίνια, αλλά και στη δεξίωση που ακολούθησε. Παράλληλα, προώθησε την έκθεση σε δημοσιογράφους και ΜΜΕ που ασχολούνται με θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος ενώ μερίμνησε για την προβολή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η έκθεση, η οποία θα είναι ανοιχτή στο κοινό έως τις 11 Νοεμβρίου, καλύφθηκε ευρέως από τον ιταλικό Τύπο, με ρεπορτάζ σε βασικά ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων αλλά και σε πολυάριθμα ΜΜΕ πολιτιστικού και lifestyle περιεχομένου, καθώς και με συνεντεύξεις της Διευθύντριας του ΕΜΣΤ σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης τις οποίες διοργάνωσε το ΓΤΕ Ρώμης. Ενδεικτικά ρεπορτάζ, αυτό του τηλεοπτικού σταθμού Rete Sole, με δηλώσεις της Κ. Κοσκινά, που μεταδόθηκε στο βραδινό δελτίο της 22ας Σεπτεμβρίου, καθώς και του πρακτορείου ANSA. Επίσης, η κυρία Κοσκινά παραχώρησε συνέντευξη στη ραδιοφωνική εκπομπή Caffè Europa του Radio Rai Uno και στη δημοσιογράφο Tiziana Di Simone, που μεταδόθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου (από λεπτό 16.20 έως λεπτό 18.00).

Τέλος, η έκθεση προβλήθηκε και στην Ελλάδα μέσω σχετικού ρεπορτάζ του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Copyright © 2023 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr