Τρέχων Άρθρο
Ρώμη – Επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας
Ercole Rovida, υποδιευθυντής πωλήσεων της Intracom Telecom

Ρώμη – Επέκταση της ελληνικής επιχειρηματικότητας

Στις 6 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε στον κήπο της πρεσβευτικής κατοικίας στη Ρώμη εκδήλωση επ’ ευκαιρία της επίσημης έναρξης λειτουργίας παραρτήματος της εταιρείας Intracom Telecom στην πόλη Monza της Β. Ιταλίας. Όπως τόνισαν στελέχη της εταιρείας σε δηλώσεις τους στην εκδήλωση, η κίνηση αυτή υπηρετεί το στρατηγικό στόχο της ενίσχυσης της παρουσίας της εταιρείας στην ταχέως αναπτυσσόμενη ιταλική αγορά, όπου η Intracom Telecom δραστηριοποιείται ήδη από το 2014, αλλά και στον ευρύτερο χώρο της Μεσογείου μετά το επιτυχημένο άνοιγμα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, παραρτήματος της εταιρείας στην Ισπανία.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο εντεταλμένος σύμβουλος της εταιρίας Mohamed Ahmed και σειρά διευθυντικών στελεχών της, ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης πρέσβης της Ελλάδος στην Ιταλία Θεόδωρος Πασσάς, μέλη του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας, εκπρόσωποι ιταλικών επιχειρήσεων του κλάδου των τηλεπικοινωνιών και των νέων τεχνολογιών και δημοσιογράφοι.

«Με το άνοιγμα της έδρας της Intracom Telecom στην Ιταλία παρουσιάζεται το καινοτόμο πρόσωπο της Ελλάδας», υπογράμμισε στο χαιρετισμό του ο έλληνας πρέσβης, τονίζοντας ότι η επιτυχημένη αυτή πολυεθνική επιχείρηση έχει «στέρεες ρίζες στην Ελλάδα» και ιδιαίτερη κλίση στην έρευνα και την ανάπτυξη. Ο κ. Πασσάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ιταλία θα παράσχει το κατάλληλο επιχειρηματικό περιβάλλον προκειμένου η Ιntracom να αναπτύξει το πλήρες δυναμικό της». Εξάλλου, όπως επισήμανε στο δικό του χαιρετισμό ο εντεταλμένος σύμβουλος της Intracom Mohamed Ahmed, η εταιρεία προμηθεύει ήδη πολλές ιταλικές επιχειρήσεις με τεχνολογίες 5G συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ιταλικής οικονομίας. Στην εκδήλωση μίλησε, επιπλέον, ο Ercole Rovida, υποδιευθυντής πωλήσεων της Intracom Telecom για την Ιταλία, την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική, ο οποίος παρουσίασε τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Ρώμης παρέσχε ουσιαστική συνδρομή στους διοργανωτές της εκδήλωσης συνεργαζόμενο στενά με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας για την επικοινωνιακή προβολή της εκδήλωσης και την ευρύτερη δυνατή δημοσιογραφική κάλυψή της από τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ρεπορτάζ για την εκδήλωση δημοσίευσαν, μεταξύ άλλων, τα πρακτορεία ειδήσεων ANSA και Agenzia Nova, η εφημερίδα Avvenire, το πόρταλ Corriere Comunicazioni, διαδικτυακά μέσα του χώρου των επιχειρήσεων και των νέων τεχνολογιών, όπως τα Big Data 4 Innovation, Internet 4 Things και Digital 4 Trade, και ο ιστότοπος Giornale Diplomatico, που καλύπτει τις δραστηριότητες των ξένων πρεσβειών στην Ιταλία.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr