Τρέχων Άρθρο
Νέα Υόρκη – Η Ελλάδα στo New York Times Travel Show
Παρουσία των διπλωματικών αρχών Ελλάδας και Κύπρου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ στην 16η τουριστική έκθεση New York Times Travel Show.

Νέα Υόρκη – Η Ελλάδα στo New York Times Travel Show

Ολοκληρώθηκε η 16η τουριστική έκθεση New York Times Travel Show, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Jacob Javits Center, στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, από τις 25 έως τις 27 Ιανουαρίου 2019. Η Ελλάδα συμμετείχε και φέτος, ως Silver Sponsor, με το περίπτερο του ΕΟΤ τοποθετημένο σε περίοπτη θέση, στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου.

Το ελληνικό περίπτερο εγκαινιάστηκε στις 25 Ιανουαρίου 2019 από τον Πρόεδρο του ΕΟΤ Χαράλαμπο Καρίμαλη, παρουσία των διπλωματικών αρχών της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης υποστήριξε την ελληνική συμμετοχή στο 16Ο New York Times Travel Show, με την επικοινωνιακή της προβολή στα ελληνοαμερικανικά ΜΜΕ και τους έλληνες ανταποκριτές στη Νέα Υόρκη. Σχετικά ρεπορτάζ δημοσιεύτηκαν στις εφημερίδες Εθνικός Κήρυξ και Greek News και στο σάιτ Αναμνήσεις-Πάνθεον Ελληνισμού.

Σε δηλώσεις του στα ομογενειακά ΜΜΕ ο Πρόεδρος του ΕΟΤ Χαράλαμπος Καρίμαλης επισήμανε ότι η Ελλάδα παραμένει ενεργή σε μια μεγάλη αγορά όπως είναι οι ΗΠΑ, επιτυγχάνοντας πολύ μεγάλη ανταπόκριση, καθώς οι αφίξεις τουριστών από τις ΗΠΑ στη χώρα μας παρουσίασαν αύξηση 100%.

Ο Γενικός Πρόξενος στη Νέα Υόρκη Κωνσταντίνος Κούτρας τόνισε ότι η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στον τομέα του τουρισμού αποδίδει κάθε χρόνο καρπούς και ότι στόχος του ελληνικού περιπτέρου στη φετινή έκθεση είναι να καταστήσει την Ελλάδα ακόμη ελκυστικότερη ως τουριστικό προορισμό.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ Πρέσβυς Κορνήλιος Κορνηλίου, η Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη Λάνα Ζωχιού, ο Ναυτιλιακός Ακόλουθος στη Νέα Υόρκη Αντιπλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος Ανδρέας Σπανός, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, τα στελέχη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και τα στελέχη του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας Νέας Υόρκης.

Η έκθεση New York Times Travel Show είναι η μεγαλύτερη και μακροβιότερη έκθεση για εμπόρους και καταναλωτές στη Βόρεια Αμερική. Το 2018 οι επισκέπτες της ξεπέρασαν τους τριάντα χιλιάδες, σημειώνοντας ρεκόρ στην ιστορία της. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, η αυξημένη συμμετοχή αντιπροσωπεύει την αύξηση της εμπιστοσύνης και του ενδιαφέροντος του κοινού για τα ταξίδια αναψυχής. Για τους εκθέτες αυτό μεταφράζεται σε έσοδα που ξεπερνούν τα εκατό εκατομμύρια δολάρια και προέρχονται από ταξίδια που πραγματοποιούνται κατά τους δώδεκα μήνες που ακολουθούν το New York Times Travel Show.

Ο ΕΟΤ συμμετείχε φέτος στην έκθεση με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, την Περιφέρεια Κρήτης, τον Δήμο Ναυπλίου, τον Δήμο Ύδρας, τον Δήμο Καβάλας και τρία ταξιδιωτικά γραφεία από τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και το Ηράκλειο Κρήτης.

Copyright © 2023-2024 - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, All Rights Reserved, Media.Gov.gr